Kako nositi belo ne da bi nas širila

Ko sem izbirala naslov za ta članek, priznam, da sem bila v veliki dilemi, saj ne verjamem popolnoma, da bela barva širi. Verjamem pa, da znajo biti denimo bele hlače brez podloge dokaj problematične in da je predel žepov tvegan za tiste s širokimi boki. Povrh vsega je tako, da se bele barve bojimo, ker so nam mnogokrat rekli, da optično širi in nam doda kar nekaj odvečnih kilogramov. Po drugi strani pa če malo pogledate znamke, ki ponujajo modo za močnejše postave, oziroma ženske z oblinami, boste ugotovile, da je v njihovih kolekcijah dejansko veliko bele barve, včasih tudi od glave do peta. Kje je torej resnica? Predvsem pa kako nositi belo barvo? Za vas sem sestavila nekaj nasvetov.

Vir: Pinterest

Spodnji del je vedno bolj problematičen

Od zelo talentirane italijanske stilistke sem se naučila, da je spodnji del telesa vedno bolj problematičen od zgornjega, hkrati pa je dobra novica ta, da najprej opazimo zgornjega. To pomeni, da je vredno staviti na zgornjem delu in se prav tukaj poigrati z belo barvo. V tem trenutku je v modi veliko bluz s pentljo ali čipkami, prav tako so še vedno aktualna gola ramena in tudi svetli ponči, ki predstavljajo prehod iz poletja v jesensko sezono. Stavite torej na te kose in jih kombinirajte s kontrastnimi barvami v spodnjem delu: krilo z rožami, črne hlače, vsekakor tudi kosi z visokim pasom.

Vir: Pinterest

Mit o belih hlačah, ki niso za vse

Modni poznavalci zagotavljajo, da obstajajo bele hlače za vse ženske in vse postave. S tem se tudi sama strinjam, hkrati pa poudarjam, da tiste nekvalitetne, brez podloge niso za nikamor in so čudne tudi na manekenkah, z izjemo punc, starih 16 let, a to je druga zgodba. Zelo oprijete hlače zahtevajo denimo daljšo srajco, saj je v bistvu najbolj problematičen predel bokov in zadnjice, torej poskrbite, da je tudi skrit. To pa nikakor ne pomeni, da se boste odele v zelo široke srajce, ki izgledajo kot šotori, vedno poiščite model, ki je pravi za vas in ga, če je potrebno, poudarite s širokim pasom.

Vir: Pinterest

Poigrajte se s proporci

Za belo barvo je to ključnega pomena, torej uporabljajte tehniko plastenja ali pa imejte široko v spodnjem delu in ozku v zgornjem ter seveda tudi obratno. Igra proporcev zagotavlja gibanje materiala, posledično postane celotna figura veliko bolj harmonična in manj problematična. In seveda je tukaj tudi dejstvo, da zahteva bel outfit neko mero samozavesti: ne obremenjujte se preveč s tem, da imate močne boke, stegna ali zadnjico, to je vaša postava. Raje se osredotočite na adute in poskrbite za trike, ki vas bodo polepšali.

Vir: Pinterest

Uporabljajte različne materiale

Bela je najbolj univerzalna barva, kar je seveda odlično, ker si lahko omislite nekaj iz bombaža, svile, lanu, čipke, tila ali karkoli drugega. Vedno je dobro, da med seboj pomešate različne materiale, saj bo tako podoba veliko bolj razgibana in zanimiva. Na ta način bo tudi pozornost preusmerjena. Če denimo nosite super ozko belo majico in imate nakaj maščobe na trebuhu, bo ta seveda opažena. Če pa nad majico nosite daljšo belo pletenino, bo predel pasu skrit in te težave ne boste imele. Podobno s hlačami: kombinirajte jih denimo z belo, čipkasto tuniko in nujno dodate visoke pete. Nikakor ne pozabite, da boste, če se odločite za zgornji del, ki pokriva zadnjico, imele posledično krajše noge, zato le dodajte visoke pete.

Vir: Pinterest

Pomembnost dodatkov

Mislim predvsem na pasove, ki pri beli barvi odigrajo zelo pomembno vlogo. Če vas je še vedno strah, si le privoščite tanek pas v kontrastni barvi, denimo črn ali v barvi konjaka, ki je vedno zelo aktualna. Na ta način boste razbile celoto in tako poskrbele, da je outfit bolj nosljiv in najbrž tudi za vas manj zahteven. Kombinirajte barvo pasu s čevlji in/ali torbico, to je vedno dober trik za dodatno mero elegance.

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.