Kako nositi jopo na mladosten način

Ko pomislimo na jopo, je mnogokrat tako, da v spomin prikličemo podobo babice in imamo občutek, da gre za pletenino, ki zna pošteno postarati. V resnici to drži le takrat, ko tvorite povsem napačne kombinacije in pleteno jopo nosite s kosi, ki so zelo oziroma preveč klasični. V tem primeru bo celotna podoba staromodna in prav nič mladostna. Kot vedno je v modi tako, da morate najti kompromise in dobre kontraste, pri jopah pa so pomembni tudi drugi faktorji. Sledite napotkom in boste jopo nosile vedno brezhibno.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Nikar ne zapenjajte

Zato so določene jope brez gumbov, saj jih v resnici ne potrebujete. Izjema je le, če ste na obali, piha burja 120 na uro in vas resnično zelo, zelo zebe. Šalo na stran, jopa mora ostati odpeta, dolga ali kratka, vedno bolje deluje, če so gumbi le za okras.

Dolge jope ne gredo na vse …

V resnici so zelo lepe, a dejansko dobro izgledajo le na hlačah. Na kavbojkah sploh, ampak jih ne morete nositi z dolgimi ali kratkimi oblekami, edina opcija je, da imate pod jopo obleko, ki je dolga ravno toliko, kot je jopa.

Vir: Pinterest
Vir: Gal meets Glam
Vir: Pinterest

… in kratke jope niso za vse

Niso za močne ženske zato, ker optično povečajo trebuh in zadnjico. Za vitke ženske so sicer zelo primerne in lepe, ampak zahtevajo dobro postavo. Če si jih lahko privoščite, potem vedite, da jih lahko nosite z vsem.

Pazite na oprijete rokave

Mislim, da imamo vse ženske težavo z odvečno maščobo na rokah in oprijeti rokavi ne pomagajo, saj poudarijo to šibko točko. Oprijete jope so torej vedno tvegane, zato je tudi pametno, da vzamete raje številko več kot manj in pazite na predelu ramen. Če so rokavi preveč oprijeti, vedite, da vas bo jopa ovirala.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Mnogo zadreg rešuje pas

Nosimo ga čez daljšo jopo, in sicer tako, da postane ta prepasana obleka. To je vedno dober trik takrat, ko želimo poudariti ženske obline in imamo jopo, ki je povsem brez oblike. Tanek pas reši vse.

Vir: Gal meets Glam
Vir: Gal meets Glam
Vir: Gal meets Glam
Vir: Gal meets Glam

Vedno pazite na zadnjo stran

Ne glede na to, ali je jopa dolga ali kratka, poglejte, kako stoji na zadnji strani, ker ni nujno, da je vrhunska kot spredaj. Osebno so mi zelo všeč dolge jope, ki delujejo kot plaščki in so v vmesni sezoni zelo priročne. Imejte v mislih le to, da boste v njih težko vozile in nasploh težje sedele.

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.