Rešimo se okužbe negativnega

Ne gre le za to, da je lahko kozarec na pol prazen ali pač na pol poln, gre prav za to, da je pogled pesimista na življenje popolnoma drugačen. Pesimizem je način gledanja na svet, ki omejuje in usmerja prizadeto osebo, ki se običajno tega ne zaveda. Pesimist vidi le temno stran vsega, kar za nekatere celo poenostavlja stvari in jih naredi bolj znosne. Pesimistična oseba interpretira življenje po svoje, kar pomeni, da je to njena izbira. In ta izbira nekako pomirja. Srčno upam, da niste na tej strani, a z lahkoto se zgodi, da imate stike z ljudmi, ki so pesimisti, in vem, kako hitro vas okužijo. Morda je celo tako, da se tega ne zavedate ali pa vam je popolnoma jasno in iščete rešitev.

Vir: Pinterest

Ali se človek rodi pesimist?

Najlažje je reči “Takšen pač sem!”, vendar si težko predstavljam dojenčka ali majhnega otroka, ki je pesimist, zagrenjen in ves čas tarna. Seveda je resnica povsem drugačna: človek postane pesimist in začne gledati negativno zato, ker ga okolje, družina in izkušnje tako naučijo ter zaznamujejo. Gre za proces, ki je v resnici prilagajanje na določeno stresno, negativno, napadalno situacijo; pesimizen postane oklep, ki nas brani in iz katerega ne moremo, ne znamo ali preprosto nam ne uspe. Čeprav imamo občutek, da nas brani, je v resnici samo kletka, ki nas ovira in poslabša naše misli.

Vir: Pinterest

Drage moje, kako ste?

Kako ve gledate na svet? Kakšne so vaše misli? Se počutite dobro? Ste srečne? Rada bi vam povedala, da gremo vsi skozi negativna, slaba obdobja. Vse imamo vzpone in padce in hkrati ljudi, ki nam zagrenijo bivanje tukaj in zdaj. Njihov pesimizen je nalezljiv, a naj bo vaša moč in dobra volja še bolj. Vzemite si minuto časa in malo premislite. Koliko lepega je okoli vas? Koliko dobrega ste že naredile? Kolikokrat ste bile uspešne? In če vam morda ni nihče povedal, kako ste izjemne, vam to povem jaz. Se ne poznamo, a smo si podobne: ve ste izjemne!

Vir: Pinterest

Ne bo šlo dobro …

Zbrišite to misel iz glave, ker bo šlo. Ne le dobro, temveč odlično. Če se boste preveč osredotočile na slabe plati življenja, razočaranja in neuspehe, se bo zgodilo slednje: lepo boste spregledale in sčasoma se ga boste naučile popolnoma prezreti. A nikoli ni prepozno in pravi trenutek, da začnete z osebno, pozitivno terapijo, je prav zdaj. Ne odlašajte, ne čakajte drugih, to je vaš trenutek in ga ne boste zamudile.

Vir: Pinterest

Včasih je dobro oditi

Ali se vsaj oddaljiti in poiskati novo pot, predvsem pa nove zorne kote. Morate spremeniti misel, ki se je prej slišala kot “Zadovoljstvo ne obstaja”, v “Pa poglejmo, kaj se zgodi”. Odprl se vam bo svet možnosti in ugotovile boste, da so prav naše družine tiste, ki skrivajo največje skrivnosti. In vse izhaja prav iz odnosov, ki smo jih imeli v otroštvu, iz partnerja, ki je na nas odseval svojo plat življenja, na nas same, ki smo bili preveč dovzetni zato, da so nam drugi pravzaprav krojili življenje.

Vir: Pinterest

Odločitev za spremembo je boleča. In potrebna.

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

2 komentarja
  1. Iz dneva v dan poslušam, kako se “to ne da”, “tisto se ne da”, “ono se ne da”…… prepričevanje v negativno smer. Potem pa v službi uvedem majhno spremembo, ki rezultira v večji kakovosti delovnega procesa, večjem zadovoljstvu strank in nihče noče priznati, da se moti, ko trdi nasprotno. Zakaj nam je toliko do tega, da si postavljamo omejitve, ko pa lahko z malimi premiki dosežemo tako veliko?

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.