Kako nositi ruto ta hip

Ruta je zelo zanimiv modni dodatek in zdi se mi, da jo premalo uporabljamo. Ne le to, vedno imamo v mislih, da je ruta dodatek za okoli vratu, kar seveda drži, ni pa njena edina funkcija. V letošnjem poletju so razigrane, barvite, svilene rute popestrile marsikateri outfit. Pred kratkim sem si nabavila sandale z debelo peto, ki imajo namesto trakov okoli gležnja zavezano prav debelo ruto. In ni skrivnost, da so rute čudovita popestritev torbic in seveda tudi dodatek za v lase. Prav zdaj, ko občudujemo različne obroče in špangice, je ruta še ena pika na i, ki lahko vedno poskrbi za dober videz. Tokrat bi vam rada predstavila, kako sama uporabljam rute; izbrala sem različne modele znamke Frey Wille zato, ker so čudovite kvalitete in tudi zaradi različnih dolžin. Prav dolžina je ključnega pomena, če želimo ustvariti pričesko, ki bo ne le modna, temveč tudi uporabna. Naj še dodam, da sem imela za to povsem morsko, poletno slikanje zelo posebni stilistki, svojo Sofio in prijateljico Kajo, ki sta poskrbeli za vse vozle, pentlje, kite in čope. Toliko o tem, kako je spretna “ta mlada generacija”! Hvala iz srca.

Foto: Zen

Ruta na torbici

Najbolj klasična in hkrati najbolj elegantna rešitev za popestritev torbice. Če denimo imate torbico, ki vam ni preveč všeč ali ste je preprosto naveličani, zavežite ruto. Lahko dodate tudi lepo broško in bo kot nova. To je super rešitev tudi za vse torbice iz rafije ter za tiste za na plažo.

Foto: Zen
Foto: Zen

Ruta namesto obroča

Ta stil me zelo spominja na mamo, ki jih je nosila v 60. letih in so ji noro pristajale. Ruta na glavi je ravno prav hippy in razigrana, da brez nje preprosto ne moremo. In seveda drži dolge lase na svojem mestu. Bolje je, če je nekoliko ožja in daljša, saj jo boste tako lažje zavezali.

Foto: Zen
Foto: Zen

Ruta v kiti

Tudi ta stil mi je zelo pri srcu. Najprej naredite čop, ki je lahko nizek ali višji, zaključite ga z majhno gumico. Potem dodate ruto in pletete kito skupaj z njo. Rezultat je zelo eleganten in efekt povsem nov. Poigrajte se z barvami, lahko pa izberete tudi kaj enobarvnega, s pikami ali črtami.

Foto: Zen
Foto: Zen

Ruta na čopu

Osebno mi je všeč takrat, ko je zelo velika, da narediš res pošteno pentljo. Pentlje so zdaj zelo v modi in lepo je, če kar visi s čopa. Tudi v tem primeru vam svetujem, da najprej uporabite navadno elastiko, šele potem vse skupaj polepšate z ruto.

Foto: Zen
Foto: Zen

Ruta na figi

Ruta na figi je zelo elegantna in tudi v tem primeru gre za stil, ki je zelo enostaven. Mislim, da vse ženske z dolgimi lasmi nosimo figo, sploh poleti. Ko jo naredite, okoli zavežete ruto in nič zato, če bo vse skupaj delovalo ogromno, saj je namen prav to, da je opazna!

Foto: Zen
Foto: Zen

Ruta na stranski kiti

Odločila sem se za ribjo kost, ker je ta kita ravno prav navihana in se mi je zdelo lepo, da jo zaključim z ruto. Malo roza barve na ruti Frey Wille nikoli ne škodi in roza pentlja na koncu kite je tudi zaključila naše slikanje. Kot vidite je res veliko načinov za popestritev las in dodatkov ter uporabe rute na povsem inovativen način.

Foto: Zen
Foto: Zen

PS: rute okoli zapestja nisem predstavila, a tudi te znajo biti čudovite, dobesedno namesto nakita!

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

4 komentarji
  1. Imela bi sal namesto obroca za lase skupaj z sencnikom…. Ali se sploh da kupit? Lorella, krasno vam je slediti v nasvetih in fotografijah. Lp

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.