Kako organizirati brezhibno večerjo za prijatelje

Zdaj, ko se lahko končno družimo in je poletje že skoraj tukaj, si lahko omislimo tudi kakšno prijetno večerjo s prijateljicami ali prijatelji. Ne vem, kako je z vami, a sama zelo rada gostim ljudi in mi je prav toplo pri srcu takrat, ko me obiščejo in skupaj preživimo nekaj prijetnih ur. Obred pripravljanja hrane, mize, namestitev rož in sveč ima še večji čar, če vemo, da bo nekdo vse te malenkosti tudi opazil. No, sama sem se naučila, da sem tudi sama lahko na prvem mestu in si torej zaslužim vse omenjeno, četudi ne pride prav nihče na obisk. Tukaj pa je nekaj napotkov.

Pripravite hrano, ki jo obvladate

V resnici je lahko tudi pizza in prav nič ne bo narobe. Ključnega pomena je druženje in verjemite, da nihče ne pride k vam zgolj zaradi hrane. Lahko pa seveda eksperimentirate, a ne preveč, ker mora biti večerja tudi zabava in ne napor. Naj bo tudi oko zadovoljeno: izberite lepo in barvito hrano, da imate na krožniku tri različne barve in še vedno si lahko pomagate z barvito solato (zelena solata, paradižnik in jajce), ki bo že sama po sebi izgledala vrhunsko.

Aerin Lauder
Aerin Lauder
Pottery Barn

Ne pozabite na sveže rože in sveče

Teh ni nikoli dovolj. Danes najdete sveže cvetje skoraj povsod in res ne stane celo premoženje. Sveče pa so dobra investicija, saj jih potem imate vse leto. Tudi poleti si omislimo sveče, ker poskrbijo za romantično, sanjavo vzdušje, ki je vsem zelo všeč. Lahko imate tudi skledo z vodo in v njej plavajoče lučke ter še dodatne sveče, tako da luči ne boste sploh potrebovale.

Aerin Lauder
Aerin Lauder

Imejte vodilni motiv, predvsem v smislu barve

Izberite barvo, ki vam je všeč, in naj bo vaša rdeča nit. Denimo roza in potem so tukaj roza cvetje, roza sveče, roza motiv na prtičkih, roza blazine. Ti elementi delujejo zelo lepo in prefinjeno, zato je kar dobro, da je večer povezan z barvo al motivom (lahko so rože, pike, črte).

Čim več blaga in manj papirja

Prtički in prt naj bi bili iz blaga, ker je tako lepše. Če vam ni do pranja, potem si lahko omislite lepe papirnate prtičke, ki jih postavite čez serviete; v resnici naj bi bili papirnati prtički le za okras, a smo jih tako vajeni, da jih uporabljamo vsi. Namesto prta si lahko omislite tudi samostojne podlage iz blaga za vsakega gosta, te so zelo praktične in lepe, če so seveda čiste in dobro zlikane.

Aerin Lauder
Pottery Barn
Pottery Barn

Napišite imena gostov

Četudi se poznate že sto let, nič zato, imena na lepem listu ali kartonu so vedno dobrodošla. Sama se lotim izdelave teh dodatkov in priznam, da me naredijo prav srečno. Tako si vzamem nekaj časa za vsako izmed prijateljic in vedite, da je trud vedno poplačan. Če se vam ljubi, jim lahko pustite tudi majhno sporočilo; jaz temu pravim “pozitivke”, gre za preproste stavke, ki pa hitro dvignejo moralo in včasih dajo tudi misliti.

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

2 komentarja

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.