Kako polepšati spalnico

Dom, v katerem živimo, je več kot nekaj sten, vrata in kuhinja, v kateri si pripravljamo hrano. Je pravzaprav varen pristan in kraj, ki varuje naše misli ter nam redno podarja občutek, da smo … doma. To pravzaprav ni malo, prej bi rekla, da je ključnega pomena za naše duhovno zdravje in zato, da imamo vedno prostor, kamor se lahko umaknemo, ko potrebujemo mir. Pomembno je, da nam je dom všeč, da so sobe čiste in urejene, kar sploh ne pomeni, da mora biti stanovanje ogromno. Daleč od tega, prej bi rekla, da moramo pokazati neko mero spoštovanja. Če morda razmišljate o spalnici in bi jo rade malo spremenile, sem za vas izbrala nekaj načinov, ki so zelo enostavni in praktični za hitro in dobro spremembo. Zame je spalnica zelo pomembna, saj je kraj, v katerem počivam in se umirim, najbrž najljubši v celem stanovanju.

Rože na slikah

Ali veste, kako lahko popestrijo sobo? Predvsem na romantičen način. Pri meni jih je veliko, skupaj z metulji in shabby chic omarico, ki mi jo je sicer v celoti zasedla Sofia, a nič zato. Rože na slikah so nekaj čudovitega in zelo primernega za spalnico. Lahko si omislite tudi komplet slik, kot jih prodajajo denimo v Ikei: več podobnih, a v različnih velikostih.

vir: Pinterest

Za ljubitelje minimalizma

Gole police so vedno dobra rešitev, zahtevajo pa red in krpo, ki jih redno zaščiti pred prahom. Všeč so mi zato, ker omogočajo, da imamo lepe stvari na dosegu rok in niso zaščitene v omaricah ali kako drugače. To je vsekakor dober način, da popestrimo zid in se vsak dan zagledamo v predmete, ki so nam všeč.

vir: Pinterest

Low coast

Najbolj enostaven način za popestritev spalnice je, da obesite na zid kuliso in si čez njo omislite zaveso ali velik kos blaga, ki je lahko v barvah, čipkast, popolnoma bel, na pike ali črte, po želji. V bistvu je smiselno, da ga menjate takrat, ko začutite potrebo in si zaželite nekaj novega, morda prav vezanega na letni čas.

vir: Pinterest

Viseče s stropa

Zelo so mi všeč papirnati baloni, delujejo prav romantično in drugače, prav pridejo v primeru visokega stropa ali takrat, ko vam ta ni najbolj všeč in ga želite nekoliko skriti. Lepi so v pastelnih barvah, ker jih lahko med seboj kombinirate in vedno pričarajo občutek otroške sobe, a v dobrem smislu. Sama sem za otroške stvari tudi v odraslem svetu, saj menim, da jih je tako ali drugače premalo.

vir: Pinterest

Nalepke

So odlična rešitev, saj so današnje nalepke zelo kvalitetne in se lahko resnično poigrate z domišljijo ter si privoščite veliko vsega. Pike, črte, srčki, zlata barva ali pastelni toni, tega je veliko. Kompleti z nalepkami so zelo lepa zamisel, tudi če razpršite nalepke po celi sobi in jih postavite, kot se vam zdi, bo rezultat zelo dober.

vir: Pinterest

Menjajte vzglavnik

Mnogokrat je tako, da smo naveličani zato, ker dolgo let gledamo ene in iste kose pohištva. V spalnici odigra vzglavnik pomembno vlogo, je kar velik kos in najbrž veste, da ga lahko zamenjate. Izbira je kar pestra, osebno bi ostala pri svetli barvi in stavila na kakšen zanimiv, vzorčast model, ki deluje malo retro. Zdi se mi, da je kanček retro pridiha v spalnici vedno dobrodošel.

vir: Pinterest

Mini police za knjige

Če najdete police v zelo posebni obliki, ste zmagale. In seveda obstaja tudi možnost, da vam jih naredijo. Tudi v tem primeru gre za dodatek odprtega tipa, ki zahteva red. Nanje postavite knjige, lahko jih tudi ovijete v lep papir in potem postanejo že modni dodatek. Možnosti je veliko, bel les pa je zelo hvaležen.

vir: Pinterest

Čipke in čipkice

Živimo v obdobju, ko jih je res veliko … Te čipke popestrijo ne le našo garderobo, temveč tudi sobo oziroma zid. Obesite jih, dajte v okvir, položite čez steklo in se poigrajte z nepravilnimi oblikami in velikostmi. Podobno velja za pentlje, prav tako iz čipke, delujejo vintage in romantično.

vir: Pinterest

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.