Kako popraviti podočnjake

Podočnjaki so lahko posledica neprespane noči, so pa tudi nekaj, kar močno zaznamuje naš obraz. Vzrokov za podočnjake je res veliko, pri rešitvah pa so predvsem ličila tista, na katera se morate zanesti, ko izberete izdelke za prikrivanje podočnjakov. Z ličenjem je namreč mogoče zelo dobro popraviti temne kolobarje, tako da v nekaj preprostih korakih odprete in osvetlite pogled.

Vir: Pinterest

Podočnjaki nastanejo zaradi motenj mikrocirkulacije v periokularnem predelu, kar povzroči nastanek temnih kolobarjev pod očmi, od vijolične do sive, pa tudi zelene, rumene in modre. Po eni strani gre lahko za trenutno težavo, ki jo povzroči stres, pomanjkanje spanja ali preveč ur, preživetih za računalnikom, ki preizkušajo oko, po drugi strani pa gre vzrok za nastanek podočnjakov iskati v DNK, kar pomeni, da so lahko povezani z dedno težavo in že prisotni v družini. V prvem primeru bo dovolj počitek, da vse skupaj mine; pri drugem pa je čarobna beseda samo ena: korektor.

Za korekcijo temnih kolobarjev pod očmi, uporabljamo tehniko »color correcting«, torej na predel nanesemo barvni korektor, ki je v kontrastu z osnovnim odtenkom podočnjaka. Običajno so za ta namen najprimernejši korektorji barve marelice in breskve za svetle in srednje polti, oranžni in rdeči za temnejše in trdovratne podočnjake, pa tudi za zelo temne polti. Nato se vse poenoti s korektorjem enake barve kot je vaša polt, ki se fiksira z zelo tanko tančico nevtralnega, prozornega ali rahlo rumenega pudra. Vendar bodite previdni, da ne pretiravate z izdelkom, da preprečite odlaganje v drobne gubice.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Kako popraviti podočnjake s pravim korektorjem

Vijolično/modri podočnjaki: popravite z rumenim korektorjem

Svetlo modri podočnjaki: popravite s korektorjem v barvi breskve/marelice

Rdeči podočnjaki: prava barva za kontrast rdeče je zelena, a vseeno vam svetujem, da se odločite za korektor v barvi kože

Temno rjavi ali črni podočnjaki: popravite z oranžnimi korektorji

Če nimate zelo izrazitih podočnjakov ali pa preprosto želite posvetliti svoje oči brez popolne barvne korekcije, se lahko zanesete na »klasični« osvetljevalni korektor. Za dodaten naraven učinek prekrijte le senco podočnjaka ali za svetlejši videz nanesite izdelek pod oči in tako ustvarite trikotnik z vrhom obrnjenim navzdol. To bo takoj osvetlilo pogled in hkrati dalo učinek liftinga.

Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.