Zendaya: mlada ikona s čudovitim slogom

Danes o modni ikoni, ki je nedvomno drugačna, tudi zato, ker je zelo mlada. Za uvod naj povem, da je “ikona” status, ki ga dobiš počasi in vztrajno, ko leta in leta dokazuješ, da imaš odličen stil in da si pri tem tudi zelo samosvoja. Kot pripadnica mlade generacije je Zendaya tukaj prekosila vse in dokazala, da je pravi kameleon, ki se vsakič znova prelevi v povsem drugačno žensko. Njen stil pa ostaja nedotaknjen in zelo, zelo zanimiv. Zendaya Maree Stoermer Coleman je zaslovela na otroškem kanalu Disney Channel in kot veliko njenih sorodnic odletela iz gnezda takrat, ko je bila pripravljena. Pravijo, da je najbolj obetavna igralka nove generacije, zelo popularna v modnem svetu in z več sledilci kot jih ima denimo Gigi Hadid. Revija GQ pravi, da je prav težko najti v Hollywodu osebo, ki bi bila bolj vplivna od Zendaye. Njeno ime pomeni “Biti hvaležen”. Rojena je 1996, študirala je igro in klasični balet, že kot mlada punčka je nastopala v reklamah, ker je bila izredno lepa. Pri 13 letih je bila na Disney Channelu že igalka v nadaljevanki in pri 16 letih še bolj zaslovela s TV oddajo Plešemo z zvezdami. Nakar je prišel kino in večji filmi, kot denimo Spiderman. Tukaj ni imela velike vloge, a so se vsi razpisali, da je zasenčila vse.

Zendaya in Rick Owens
Zendaya in Vivienne Westwood
Zendaya in Loewe
Zendaya in Balmain
Zendaya in Valentino
Zendaya in Saint Laurent
Zendaya in Rahul Mishra
Zendaya in Tom Ford Christopher Esber
Zendaya in Christopher Esber

Zanimivo, da vsakič, ko naletim na rdečo preprogo in so prisotne zvezdnice z Zendayo vred, ima to čarobno moč, da zasenči vse. Mislim, da ne gre le za super postavo, prav za karizmo, ki je v tem primeru povezana z neverjetno mladostjo. Sama priznam, da so mi načeloma bolj všeč zrele igralke z zgodovino, a Zendaya je izjema. Izžareva nekaj posebnega in je preprosto nad drugimi, bodisi zaradi energije, stila ali karizme. Pri 22 se igralka poslovi od Disney Channela in dobi povsem drugačno vlogo v seriji Euphoria. Skok od otroškega do odraslega sveta je sunkovit in prav zato prejme kar nekaj kritik, a Zendaya je zelo vztrajna in prav za to vlogo prejme Emmy nagrado.  Pravijo, da je kulturni fenomen, ki je spremenil svet. Na področju mode obožuje naborke, til, šifon, zelo bogate obleke, zato me ne čudi, da so jo razglasili za za ikono leta 2021. Rada eksperimentira in izgleda super v katerikoli obleki, od Toma Forda do Moschina in mimo zelo zahtevnega Ricka Owena.

Zendaya in Vera Wang
Zendaya in Armani Privé
Zendaya in Carolina Herrera
Zendaya in Tommy Hilfiger x Zendaya
Zendaya in Dice Kayek

Kaj nas Zendaya nauči?

Kateri je torej nauk te njene modne zgodbe? Predvsem biti to, kar smo, brez slabe vesti ali občutka, da bomo koga razočarale. Sprememba je ključ in je v modnem svetu zelo zaželena: vse te porine naprej kot nori val in moraš biti preprosto pripravljen. Zendaya ima stil, ki ji teče v žilah, hkrati sprejme tudi kontroverzne odločitve, pa ne le modnih, vedno ostaja trdno na realnih tleh in na tej strani roba, kar mi je zelo všeč. Pri 27 letih je ena izmed nas, ne glede na to, koliko smo stare me, je ženska z veliko začetnico, samosvoja in močna, pogumna in osredotočena na cilj.

Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.