Kako postati samozavestna ženska

Samozavestne ženske so tiste, ki nas prav gotovo najbolj privlačijo in razlogov je nešteto. Med prvimi je ta, da je v njihovi družbi zelo prijetno. Drugi je, da nikoli ne dovolijo, da bi jim kdo odvzel samozavest, zato se od njih lahko ogromno naučimo. Tretji razlog tiči v pozitivni energiji, ki jo izžarevajo: je nalezljiva, tako kot njihov nasmeh! O samozavesti smo veliko brali in v teh časih lahko rečemo, da je tesno povezana z uspehom; če si prepričan vase, potem je že tako, da ti bo uspelo. Verjeti v svoje sanje je včasih kar naporno in seveda je tako, da imamo okoli sebe kar nekaj takih, ki bi vse te sanje najraje poteptali. Pomembno je, da preslišimo negativne besede in se osredotočimo nase. Dokazano je, da imamo ženske s samozavestjo večje težave kot moški, kar me ne preseneča, glede na to, koliko smo obremenjene z različnimi vlogami in obveznostmi. A veliko lahko storimo same in čeprav je težko sestaviti nasvete, ki bi veljali za vse, sledi nekaj dobrih napotkov. Morda vam ne bodo revolucionirali življenja, vam bodo pa vsekakor pomagali.

Foto: Pinterest

Vzemite življenje v svoje roke

Zdaj že vemo, da drugi niso krivi za stvari, ki jih imamo ali nimamo. Utopija je misliti, da je osebna sreča v tujih rokah. Pomembno je, da sami živite svoje sanje in se s svetom preveč ne obremenjujete. Dejstvo, da začutite življenje kot neprecenljivo darilo, ki je le vaše, je blagoslov.

Imejte cilje

In jih zapišite. Vsak korak je pomemben, tudi najmanjši. Cilji vas definirajo in zato ciljajte visoko, brez strahu. Če padete, pač padete, če pa ne boste nikoli niti poskusili, potem si boste vse življenje očitali. Cilji so osebna stvar, so samo vaši, verjemite vanje in vam bo tudi uspelo.

Foto: Pinterest

Eksperimentirajte

Izmislite si nekaj novega. Najslabše je, ko nas rutina počasi začne požirati. In postane dolgčas. Življenje je zelo zanimiva avantura, ki pa žal ni neskončna. Mislim, da je v življenju dovoljeno prav vse, razen dolgčas. Verjetno se vam ne sanja, koliko lahko še postorite in koliko avantur je za vogalom. Dovolj je, da se odločite in se bodo zgodile.

Imejte svoje rituale

Največji znanstveniki, umetniki, ustvarjalci so imeli svoje rituale. Zelo osebne stvari, ki so služile kot navdih in so jim omogočale, da bi se vedno našel prostor za intimne misli in počitek. Rituali so lahko različni: pisanje, branje, petje, tek, sprehodi, filmi … ali samo dobra, vroča in dišeča kopel.

Foto: Pinterest

Obnašajte se “Kot če bi že bilo”

Če vsaj malo poznate zakon privlačnosti, potem veste, o čem govorim. Tako delujejo otroci, se ne sprašujejo, ali bodo ali ne bodo dobili igrače, preprosto verjamejo, da bo nekako prišla do njih. In potem se tako tudi zgodi. Ko se obnašate “kot bi se že zgodilo”, nekako zafrknete možgane, ki tvorijo določene emocije in vse to vas popelje na drugo raven realnosti. Dobra misel prikliče dobro misel in je potem dober tudi rezultat.

Obožujte samoto

Samozavestne ženske zelo dobro vedo, kaj početi takrat, ko so same. Lepo jim je v družbi sebe in niti na kraj pameti jim ne pride, da bi se dolgočasile. To je čas, ki je samo za njih in je za to neprecenljiv. Samota je možnost, da rastemo in postanemo boljši, je božanje po duši takrat, ko so zunanja vrata zaprta, in ne sme biti razlog za strah ali nestrpnost. Življenje je tako ali drugače polno šuma, tu in tam je kar dobro, ča ga vsaj v sebi umirimo.

Foto: Pinterest

Srečno vsem!

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.