Kako prijetno presenetiti z zimsko garderobo

Zimska garderoba je marsikdaj zahtevna tudi zato, ker nam ne omogoča veliko eksperimentiranja. No, tako se vsaj zdi na prvi pogled, v resnici ima tudi volnena in težja garderoba svoje čare, le da potrebuje malo več kreativnosti. Moda nam že vrsto let svetuje kombiniranje težkega in lahkega, ženstvenega in športnega, volne in čipke. Ustvarjanje kontrastov je postalo prava umetnost, brez katere ne bo šlo. Tako delujejo tudi najbolj slavni modni oblikovalci, ki ponujajo uspešno modo tudi zato, ker stavijo na nepričakovano. Faktor “presenečenje” je še kako potreben, zato je kar dobro, če si ga omislimo. Poglejmo, kako.

Večer in dan se pomešata

Kar dobro je, če več na razmišljamo o dnevnem in večernem. V smislu, da danes lahko nosimo vse, pomembno je, kako kombiniramo stvari. Večerna obleka postane prav ok z usnjeno jakno ali volnenim, daljšim blazerjem. Top, ki se lesketa, je super z jeansom ali usnjenimi hlačami. Teh kombinacij je nešteto in vse so čudovite!

Vir: Ermanno Scervino zima 2020

Plašči kot halje

Volumni so zelo over, ohlapni in mehki. Teddy, kosmati plašči nam že skozi delajo družbo in so primerni za mrzle dni (tukaj le pazite na materiale, saj sintetični prav nič ne grejejo). Plašč, ki spominja na jutranjo haljo in je prepasan, je zelo všečen, v kombinaciji z visokimi škornji pa je naravnost vrhunski.

Vir: Ermanno Scervino zima 2020

Moško in žensko

Ta kontrast je v resnici zelo seksi. Denimo čipkasta obleka, ki spominja na kombinežo in plašč iz moškega materiala, kot je tartan. Gre za duo, ki nikoli ne razočara! Če imate na sebi moški kos, ga le kombinirajte z drugim kosom, ki je zelo ženstven in po svoje romantičen.

Vir: Ermanno Scervino zima 2020

Bela je nujna

Ker je barva vseh sezon in seveda ni samo poletna. Pravzaprav lahko rečemo, da so bele, zimske pletenine veliko leše od temnih, saj vsi detajli noro pridejo do izraza: čipke, bleščice, inserti iz drugih materialov. Bela je lepa tudi od glave do pete in moj nasvet je, da si jo privoščite, ker boste zelo zadovoljne.

Vir: Ermanno Scervino zima 2020

Povratek kostima

To je njegov trenutek in seveda je v zadnjih časih postal noro lep. Ima bolj malo skupnega s starimi kostimi, ki smo jih nosile v 90. letih, zdaj je popolnoma drugačen, ženstven, lepo krojen, s krajšimi ali zelo dolgimi hlačami. Spodaj nujno dodajte lepo bluzo ali top s čipko. Pravzaprav je čipka nujno potrebna.

Vir: Ermanno Scervino zima 2020

Kosmato je lepo

Kot rečeno … kosmati kosi so res vrhhunski. Umetno krzno pričara občutek razkošja in bogastva, zato si ga le privoščite. Če ste za klasiko, potem sta tukaj rjava in črna, osebno pa bi stavila tudi na pastelne tone, ki so zelo lepi in posebni. Brezrokavniki so prav tako kosmati in izredno uporabni. Odločitev je vaša!

Vir: Ermanno Scervino zima 2020

Živalski potisk za piko na i

Lahko so vam všeč ali niti ne, a dejstvo je, da postavijo piko na i. Živalski potiski so v mojih očeh zelo drzni, razigrani in ravno prav agresivni za sodobno žensko, ki ve, kaj hoče. Zebra, kača, leopard, tiger, vse je dovoljeno. Toni se vrtijo okoli črne, bele, rjave in bež. Gre prav za zimske odtenke, ki jih boste z lahkoto kombinirale z navadnimi kosi.

Vir: Ermanno Scervino zima 2020

Over volumni

Sploh šali, ki te dobesedno objamejo. In super zato, ker grejejo. Če torej imate na sebi plašč, ki morda ni tako topel, ga lahko obogatite z velikim šalom, v katerem se boste dobesedno izgubile. Te kombinacije so noro lepe in povsem zimske. Če se odločite za vzorce, ne pretiravajte, saj vam bodo hitro podarili nekaj kilogramov več, kar ni ravno lepo.

Vir: Ermanno Scervino zima 2020
Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.