Kako ujeti kanček francoskega šarma

Cel svet ve, da imajo Francozinje stil in čeprav ga v Parizu nisem prav mnogokrat srečala, priznam, da so ulični fotografi veliko spretnejši od mene. Ko zagledam pariško ulično modo, kar utihnem in vedno imam občutek, da se vse ženske premikajo na retro kolesu, imajo rdečo šminko, razmršene lase in vsekakor tudi nekaj na črte, največkrat kar mornarsko majico. Res je, Pariz se je v zadnjih letih zelo spremenil, ohranja pa romantičen duh in prav gotovo tudi drugačen smisel za modo. Samo pomislite na njihove tradicionalne, slavne ali manj slavne znamke, in vam bo vse jasno: znajo postaviti piko na i, znajo biti drugačne, izvirne in vsekakor niti najmanj povezane z aktualnimi trendi, kar mi je všeč. Če v moji omari visijo večni kosi, potem je prav gotovo tako, da sem jih nabavila v Parizu ali na kakšni pregrešno dragi francoski strani, ki ne prodaja le mode, temveč tudi zgodovino, kar mi je všeč.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Francozinje so enostavne

V primerjavi z Italijankami so, dobesedno, puste. A kaj ko pri njih drži “manj je več” in to je slog, ki ga znajo odlično nositi. Včasih imam občutek, da imajo v omari bolj malo kosov, a le te prave: blazer, kavbojke, črne balerinke, Chanel torbico, ruto, majico na črte (prisežem, da so povsod!), majhne kose nakita in vsaj pet različnih rdečih šmink, ki jih uporabljajo nonšalantno, brez ali s svinčnikom, da srček na ustnicah vedno pride do izraza. Se vam zdi enostavno? In tudi je, a tega stila vseeno ne interpretiramo z lahkoto.

Francozinje tudi pri nas

Allure, bi rekli v Franciji. In to je tisti šarm, ki ga imajo predvsem v sebi. Umiješ lase in greš ven, stojijo kot stojijo, važno je, da se lesketajo. Koža je čista in sijoča, make-upa zelo malo, morda le trepalnice in čudovite obrvi. Midi je statusni simbol in prav tako balerinke, ki pa znajo biti pregrešno drage. Brez blazerja nikamor, tudi poleti, ker postavi piko na i. Če je vroče, damo belega, čeprav je črn vedno prisoten, morda le čez svilen top, ki ima vsaj malo čipke. Ste za obleko? Potem je slip on prava izbira, tista, ki spominja na spalno srajco in že skoraj zahteva, da jo nosimo brez nedrčka. Grozno? Odvisno.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Francozinje v sebi

Zdi se mi, da se vsaka ženska tu in tam zbudi in je Francozinja, vsaj malo. Ko imaš dan, ko si želiš biti noro preprosta in hkrati noro seksi, ko končno potegneš iz omare kose, ki jih bolj malo nosiš, ker se ti zdi, da so prelepi za vsak dan, v resnici niso. In seveda nikar ne pozabiš na parfum, ki pusti pečat. Lahko je Chanel no.5, lahko pa kaj drugega, važno je, da brez besed govori o tebi.

Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

3 komentarji
  1. Ko sem potovala po Franciji, sem takorekoč videla zelo malo dobrega stila. Izraz francoski stil, se mi od takrat zdi le kliše iz filmov … Bi pa rekla, da je potem še “največ inovantnosti” v Parizu, kakor v vseh glavnih mestih. Tudi pri nas v Ljubljani, vidimo več stila na ulicah, kakor v drugih krajih po Sloveniji. Enako Zagreb, Dunaj, London… Moje mnenje. Lp

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.