Novi kaftani za plažo

Prepoznate ga zato, ker je načeloma dolg, skoraj brez oblike, zelo udoben in lahkoten, prav nič prepasan in diši po svobodi. Kaftan je kos, ki ga je kar dobro imeti na plaži zato, ker se vedno najde kakšna priložnost v smislu “Skočimo na kavo?” in “Mami, greš v trgovino po sladoled?” ali “Grem skuhat kosilo?” in je potem tako, da v kopalkah ne moremo biti. Mimogrede, zelo toplo pozdravljam zakon v Izoli, ki ne omogoča več sprehajanja po mestu v kopalkah. Da, tudi to se je poleti dogajalo in čeprav razumem, da smo na morju, je vseeno razlika med mestom in obalo, kar očitno vsem ni jasno. No, zdaj smo to tudi pravno uredili.

Kaftani letošnje sezone so bombažni, laneni ali, v najbolj prefinjeni različici, tudi svileni. Načeloma so zelo pisani, a seveda najdete tudi enobarvne modele, ki so prav tako zanimivi in celo nekoliko bolj sofisticirani. Kaftan je kos, tunika, ki ga nosimo čez kopalke in je tako lahkoten, da nas prav nič ne ovira ali greje, zato vedno pride prav. Nujno zahteva nizke sandale ali boso nogo in je super rešitev za mlade mamice, ki skozi tekajo okoli otrok. Pa še moden je, tako kot pareo ter vsi ostali dodatki za plažo.

Če ste za krajše kaftane, je tudi ta rešitev izvedljiva. Seveda vas bodo manj pokrili, a znajo biti prav tako ljubki in uporabni. Mnogokrat jih najdete prav v kombinaciji s kopalkami, kar je super, ker si lahko omislite zelo dober slog, četudi ste na plaži.

Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

2 komentarja
  1. Pozdravljena Lorella
    Imam dolg viskozni belo črni kaftan. Zanima me ali ga lahko oblečem za v mesto na kavo ali trgovino ali pa je samo za na morje.
    Hvala za odgovor Lep pozdrav.Tanja

    1. Načeloma so kaftani za na plažo, za mesto je super odločitev, če ni prosojen, je dovolj dolg, deluje že kot obleka. Potem pa je super ok 🙂 Objem

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.