Kako uporabljati vijola barvo na vekah

Senčila za oči so moja strast in jih obožujem. Za vsakdanji make-up običajno izberem bronaste odtenke, a najbolj sem srečna, ko se lahko poigram z barvami in ustvarim kakšno lepo kombinacijo, tudi na podlagi obleke, ki jo imam na sebi. Ker smo v polnem cvetenju lila odtenkov, sem se odločila prav za to barvo, ki tako ali drugače spremlja moje življenje. S tem make-upom bi rada dokazala, da so barve primerne za vse ženske, če le najdemo odtenek, ki se dotakne naše duše in imamo doma dober set čopičev, da zabrišemo vse prehode. Delo, ki ga opravljam, od mene zahteva tudi to, da se brezhibno naličim. Ker mi je make-up zelo pri srcu, priznam, da ne gre za napor, temveč za čudovit obred, ki si ga privoščim takrat, ko sem pred fotoaparatom ali imam kakšno posebno priložnost. Te dni imajo v dm res čudovite palete, polne barv in obljubila sem si, da bo naslednji izziv turkizno-zelen, saj me tudi ta odtenek zelo mika.

Foto: Zen za dm
Foto: Zen za dm

Izbrala sem torej kar nekaj različnih palet, ki vsebujejo zelo lepe, intenzivne in kakovostne barve, ter se pridno lotila dela. Uporabila sem tudi vijola maskaro znamke Pupa, ki jo imam že kar nekaj časa doma (prav tako zeleno in modro), ker znajo v tem kontekstu imeti trepalnice zelo posebno vlogo in z lepo sezono ni tako nujno, da so vedno črne. Ostajam zvesta modremu svinčniku, glede barv na veki pa sem se držala pravil, ki so jih z mano delili svetovni make-up artisti, in sicer:

  • Notranji del mobilne veke mora biti vedno svetel, če je le mogoče, v slonokoščeni, rahlo bleščeči barvi, ker to odpre pogled. Učinek dosežemo s svetlim svinčnikom, ki mora biti vedno dovolj masten al preprosto z zelo svetlim senčilom. Izkušnje so mi dokazale, da v kolikor je čopič moker je tudi barva bolj intenzivna in obstojna. Izberemo pa vedno čist in tanek čopič.
  • Mobilni del veke mora biti v svetlejšem odtenku v primerjavi z zunanjim. Izbrala sem res svetlo vijola barvo, ki rahlo meji na roza, je pa zelo intenzivna in sem jo nanesla tudi na spodnji del veke, prav tako z mokrim čopičem.
  • Zunanji del veke je lahko temnejši za zadimljen učinek. Vedno zabrišemo proti gor, ne proti dol, saj dobimo v tem primeru žalosten pogled. Za še bolj intenzivno barvo nanesemo svinčnik v isti barvi senčila, ali v smislu eyelinerja ali v smislu navadne barvice, ki jo potem s čopičem zabrišemo.
  • Maskare ni nikoli dovolj … Tudi več slojev je torej super za dober make-up.
  • Ko se mažemo z barvami po vekah, je dobro, da nanesemo puder ali korektor za tem, ko smo oči že zaključile. Jasno je, da se barve posipavajo po obrazu, da ne bi bilo madežev, je torej pametno, da nanesemo puder na koncu.
  • Barve na vekah zahtevajo nude šminko. Sicer se lahko odločimo tudi za barvito šminko, a bo v tem primeru celoten make-up nekoliko težji.
  • Za dober make-up na vekah potrebujemo vsaj tri različne čopiče, po nanosu jih očistimo tako, da so že zjutraj pripravljeni za nov make-up. Čopič mora biti mehak zato, da ne razdraži oči.
Foto: Zen za dm
Foto: Zen za dm

Vijolična je barva na modri osnovi, s hladnim podtonom, ki je dober za hladne polti, za tiste s svetlimi očmi, temnimi lasmi in skoraj prozorno kožo. Ne gre je podcenjevati kot izbire ličenja, tudi če ste rjavolaska z rjavimi očmi ali blondinka z modrimi ali zelenimi očmi. Vijolična je idealna barva za tiste z zelenimi ali rjavimi očmi, kombinirate jo lahko z bledo roza, medtem ko jo tiste s svetlo modrimi očmi kombinirate s pastelno modro ali roza. Kombinirano vijolično in lila senčilo na gibljivi veki je res vrhunsko, super je, če najdete odtenke, ki so si rahlo podobni in jih potem spojite. Pazite na robe, ne smejo biti vidni, dobro zabrišite z večjim čopičem.

Foto: Zen za dm
Foto: Zen za dm

Izbrane palete v dm so me res navdušile, saj imajo kot običajno odlično ravnovesje med kakovostjo in ceno. Za zraven sem izbrala še zelo lepe, pastelne lake za nohte, imela bi prav vse in prej ali slej se odločim za znamenito mavrično manikiro, ker zares verjamem, da je vrhunska. Če so oči izrazito v barvah, je super, če ohranimo nude šminko, se pa lahko poigramo z nohti ali se odločimo za mlečno barvo, kar pomeni, da je na očeh velik fokus. Z rezultatom sem super zadovoljna, naslednjič vam bom predstavila noro lepe šminke, ki sem jih že izbrala!

Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

1 komentar
  1. Lepo. Moji najljubši so zlati, peščeni odtenki. Pri močnih odtenkih moraš biti kar “strokovnjak”, ker lahko hitro make up izpade neprivlačno.

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.