Kako zlikati in osvežiti zimsko garderobo doma

Veste, kaj mi je pri hladni sezoni najbolj všeč? Da se konča. Vem, ja, smučam in rada pišem o snegu in tišini v hribih, vse to drži, a ko se v naravi prebuja življenje, je tako, da si tudi sama želim povsem drugačen svet. Svet v barvah, bi lahko rekla, pa tudi svet v odprtih sandalih in kratkih rokavih. Oblačila postanejo lahkotna in tudi življenje je manj obremenjeno, kar se mi zdi najlepša plat spomladanske in poletne sezone. In to je tudi čas, ko zahteva moja omara reorganizacijo vsega, veliko pametnega čiščenja in vzdrževanja kosov, ki jih bom nosila tudi v prihodnji zimi.

Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen

Tako sem se ta teden lotila pospravljanja plaščev in ugotovila, da jih lahko odlično osvežim in zlikam s pomočjo parne postaje. O Philipsovi parni postaji PerfectCare Elite Plus sem že pisala in prav tako povedala, da me je navdušila. Likanje je del mojega življenja in ne le to, je tudi opravilo, ki me iskreno sprošča, saj prižgem televizijo in imam misli na paši. Po drugi strani pa mi vzame kar nekaj dragocenega časa, zato si želim biti čim bolj hitra in uspešna, da lahko potem ustvarim še kaj ljubkega, kot je denimo kakšen dober članek za Glitter. Parna postaja me je tako navdušila zato, ker sem lahko varno pospravila zimske stvari ter jih zložila v omaro, kot bi bile nove. Čiste, sveže, zlikane in v odlični formi.

Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen

Do oblačil gojim zelo spoštljiv odnos, saj vem, da so moj hobi, moja strast in moje delo. Brez tega odnosa bi imeli tudi najbolj dragoceni kosi kratko življenjsko dobo, plašči pa so še posebej zahtevni, že zaradi strukture in vsakdanjega nošenja. Zelo je prišlo prav vertikalno likanje, saj sem plašče obesila in jih zlikala na povsem profesionalen način. Vmes sem tudi počivala, zelo mirno, ker parna postaja tkanine ne prežge, saj se avtomatično izklopi. Tako sem vedno brez skrbi, četudi jo pustim na oblačilu. Ker mi na začetku ni bilo povsem jasno, kakšna je idealna temperatura za likanje in osvežitev plaščev, sem bila prav srečna, da si PerfectCare Elite Plus kar sam določi temperaturo na podlagi tkanine. Ta je torej vedno idealna!

Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen

Parno postajo sem uspešno uporabila z naslednjimi plašči in jaknami:

  • dolgim in volnenim plaščem,
  • plaščem z umetnim krznom,
  • teddy plaščkom,
  • kosmato jakno,
  • semiš jakno.

Vertikalno likanje se je izkazalo za najboljšo odločitev tudi zato, ker je likalnik izredno lahek in para naredi svoje. Najbolj zahtevne kose sem tako osvežila in zlikala hitro ter profesionalno, ker me je navdušilo. Zame je Philipsov PerfectCare Elite Plus najboljši likalnik, kar sem jih kdajkoli imela.

Foto: Zen
Foto: Zen

Same veste, kako znajo biti omenjeni kosi zahtevni, a mi je odlično uspelo. In čeprav mnogokrat pravim, da sem 100 % retro ženska, je že tako, da si znam tudi poenostaviti življenje. In hvala bogu za takšno tehnologijo!

 

 

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.