Lepe v svojem telesu – ne glede na težo

Na svetu je res veliko različnih žensk in vem, da je takih, kot se sprehajajo po pisti ali nastopajo v modnih kampanjah, v resnici zelo malo. Ko se smukam po zakulisjih svetovnih revij, vedno naletim na te lepotice, ki so v mojih očeh brezhibne, potem začnem težiti snemalcu, ali so tudi njemu tako lepe in odgovor je vedno isti: “Zdi se, da nimajo osebnosti.” In jaz si mislim: “Ja ja, osebnost, pri takem telesu in obrazu lahko prodajaš tudi bučke na tržnici in boš vedno lepotica”.  Ampak … v vsaki zgodbi je pač en ampak. Z leti se je tudi moj vidik spremenil in čeprav so mi crop topi noro všeč in  se mi zdi super, ko zagledam mišičast trebuh na kakšni mimoidoči lepotici, v resnici veliko bolj cenim žensko, ki ima poštene obline in zna kljub vsemu izgledati vrhunsko.

Rihanna za Savage X
Rihanna za Savage X
Rihanna za Savage X
Rihanna za Savage X
Rihanna za Savage X

Pa ne le obline. Tudi nosečnice so kategorija zase in zelo mlada dekleta, ki jih ne skrbi, kako izgledajo v pajkicah, ker se v teh dobro počutijo. No, moj nasvet bi vsekakor bil, da nosijo dolgo majico že zaradi prosojnosti, ampak priznam, da nekatere znajo nositi tako dobro vse, da lahko samo utihnem in naprej občudujem. Kaj vem, najbrž je stvar karizme in notranjega počutja to, da imaš “v šofiti”, kot bi rekle babice na Primorskem (torej v glavi), vse urejeno in veš, kdo si, pa tudi kam greš. In seveda nam moda lahko zelo pomaga, ampak obleka bo lahko dodala le piko na i določeni energiji, ki jo v sebi že imamo. Zato, drage moje, potegnite jo ven, ne glede na postavo, višino in leta, ker živimo le enkrat, kar pomeni, da se moramo res potruditi biti srečne in sebe sprejeti v vsakem trenutku svojega življenja.

Rihanna za Savage X
Rihanna za Savage X
Savage X kampanja
Noseča Ashley Graham
Noseča Ashley Graham

Ko denimo pogledam spletno stran Asos in zaznam celulit ali strije na ženskah, ki predstavljajo kopalke, me to v resnici pomirja. Zdi se mi, da je manekenka ena izmed nas. Po drugi strani sem si z največjim veseljem ogledovala revije lene Miró, ki ponuja modo za močne ženske in je sredi Milana, na modno pisto, postavila Američanke z ogromni zadnjicami, dekolteji in belimi nasmehi. Joj, kako so bile srečne. In veste, kaj? Ves čas so nekaj grizljale. To me je naredilo zadovoljno in me hkrati pomirilo. Morda se boste vprašale, zakaj zdaj pišem o tem. Odgovor je enostaven: poletje je tukaj in vse bomo zlezle v kopalke, mar ne? Sama gledam belo kožo in zdi se mi, da ni za nikamor, a potem si mislim, da so me noge vodile po svetu celo zimo in se niso niti enkrat pritožile. Morda je čas, da jih samo objamem in rečem hvala za vse, kar so storile zame.

Noseča Ashley Graham
Noseča Ashley Graham
Noseča Ashley Graham
Noseča Ashley Graham
Noseča Ashley Graham

Ženske damo skozi toliko različnih faz in nihamo s težo, da je včasih prav težko slediti tem spremembam. Ko sem danes zagledala Rihanno v najnovejši reklamni kampanji, sem pomislila na vse to. Nekoč je bila kot glista, danes pa ima veliko oblin in kot sama pravi, je tako tudi srečna. Ne predstavljam si življenja na dieti vedno in povsod, ne predstavljam si, da bi zamudile vse lepe trenutke, ki nas čakajo za vogalom, zato, ker se preveč obremenjujemo s težo. Bodimo pozorne na zdravje, to vsekakor drži, a strije, celulit, pomarančna koža in vse ostalo so v resnici del nas. Vem, da bi bile raje brez, tudi jaz, a tu in tam si dovolite dihati in si le povejte, da ste vrhunske.

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

4 komentarji
  1. Zenske imamo razlicna obdobja in zrelost v”sofiti” prinesejo leta. Se mi zdi, da najvec kar lahko damo same sebi je ljebezen in sprejetost sebe kot celote. Karizma je vaznejsa od kilogramov, sem pa za zdrav odnos do sebe v vseh pogledih .

  2. Obline so lepe in nekatere jih znajo super nosit in izgledajo vrhunsko. Sem jih vedno občudovala, glede na to, da mi je narava podarila vitko telo. Tudi pevka Adele mi je bila prej mnogo lepša, kot je sedaj, ko je toliko shujšala. Sedaj kar ni več… no, Adele 🙂

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.