Katere čevlje izbrati v primeru širokega stopala

Če imate široko stopalo in občutek, da so vsi čevlji premajhni, nikar ne obupajte. Kar potrebujete, je predvsem pravo, dovolj široko kopito in seveda tudi peto, ki bo za vaš tip noge dovolj stabilna. Če ste v iskanju novih čevljev, je najbolje, da takoj poiščete primerne modele za vas, označene z napisom WIDE FIT, kar pomeni prav široko stopalo. Tako si boste zagotovile model, ki ga boste še kako nosile, saj je dobro, da v čevljih ne trpimo. Za vas sem izbrala nekaj modelov, ki so zelo udobni in hkrati tudi ljubki na nogi.

Dovolj zaprte balerinke

Če imate široko stopalo, vedite, da morajo biti balerinke dovolj zaprte. To pomeni, da se prsti na nogah res ne vidijo in tudi ne slutijo. Balerinka je načeloma čevelj, ki že optično širi nogo, a v kolikor jo izberete dovolj zaprto, tega občutka ne bo. Pentlja naj bo majhna in skoraj neopazna.

Vir: Zalando – WIDE FIT – Balerinke 29,99 €

Salonarji z V izrezom

Če so balerinke okrogle, potem naj bodo salonarji bolj na špico, kar pa odpade v primeru zelo velikega stopala: špičast model  bi v tem primeru poskrbel, da imate še večjo nogo! V izrez pa je super zato, ker deluje moderno in preusmeri pozornost. Nujno poskrbite, da je kopito dovolj široko, saj bo v primeru preozkega modela stopalo kar lezlo ven iz čevlja, kar ni ok.

Vir: Zalando – RIDE WIDE FEET 37,99 €

Stabilna peta in trak čez prste

To je v resnici najboljši model za široko stopalo, a žal je tako, da ga lahko nosimo le poleti. Širok trak poskrbi za ravnovesje s širokim kopitom, tako da je ta model čevlja, četudi na zelo široki nogi, v resnici skladen. Za še več skladnosti izberite nude barvo, saj se bo čevelj dobesedno zlil z nogo. To bo delovalo elegantno in šik.

Vir: Zalando RIDE WIDE FEET 37,99 €

Nove špičaste oblike in grobe pete

Super zato, ker gre za oblike, ki tako ali drugače zahtevajo debelejše kopito. V tem primeru lahko mirno stavite na barve, semiš, usnje. Peta ne sme biti previsoka in dobro je, da je podplat v barvi čevlja (v vsakem primeru naj preveč ne izstopa). Podobno kot pri balerinkah bodite pozorne na zaprtost čevlja.

Vir: Zalando – Miss Selfridge WIDE FIT CARRIE SLING BACK COURT – Decolleté
44,99 €

Grobe superge

Imate srečo, saj so tako ali drugače v modi in imajo tako ali drugače širši podplat. Ker je cel model ogromen, je tako, da se večji podplat niti ne opazi, saj je v resnici vse skupaj precej skladno. Medtem ko pišem ta članek, sem na tednu mode v Milanu: vedite, da imajo tukaj skoraj vse ženske obute superge in tekajo gor in dol po ulicah. Povem vam, da ni slabo.

Vir: Zalando – GABOR COMFORT 119,99 €
Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.