Katere modne kose se splača kupiti iz druge roke

Z vse večjo okoljsko ozaveščenostjo se tudi svet mode počasi spreminja, strokovnjaki napovedujejo upad hitre mode in vse večjo priljubljenost modnih kosov iz druge roke. Veliko influencerjev že sledi tej smeri in preko svojih kanalov (predvsem preko Instagrama, Youtuba in blogov) sporoča različne načine, kako poiskati šik ter lepe modne kose v trgovinah z oblačili in modnimi dodatki iz druge roke. Če bi se tudi same rade podale na lov za pravim modnim zakladom, so tukaj namigi, kaj poiskati, da bo vaš nakup zares uspešen. Zunanji modni kosi so največkrat zadetek v polno v trgovinah z rabljenimi oblačili; poiščite lep blazer, plašč oziroma kakšen drugi klasičen zunanji kos, ki ga lahko zelo enostavno vključite v svojo garderobo. Namig: trenč bo to pomlad ponovno zelo moden in, ker spada med klasične kose, se ta zagotovo skriva v kakšni prodajalni z rabljeno modo.

vir: Pinterest
vir: Pinterest
vir: Pinterest
vir: Pinterest
vir: Pinterest

Tudi oblačila iz jeansa oziroma denima poiščite v trgovinah z rabljenimi oblačili. Vintage kroji jeans hlač so še tako zelo IN in zakaj ne bi poiskali dobrega modela, ki je dejansko res retro. Ljubiteljice mode prisegajo na vsem dobro poznano znamko Levi’s, ki je tudi znana po izredno kvalitetnih denim izdelkih. Poleg hlač pa lahko poiščete tudi kakšno dobro jakno ali pa srajco, ki vam bo dobro služila.

vir: Pinterest
vir: Pinterest
vir: Pinterest
vir: Pinterest
vir: Pinterest

Prave zaklade iz druge roke pa lahko najdete tudi med modnimi dodatki. In dizajnerske torbice so tisti sveti gral, ki vas ne bo razočaral. Če si že dolgo časa želite torbico prestižne modne znamke, lahko to poiščete tudi v eni izmed trgovin, ki so specializirane na tem področju. The Real RealVestiaire Collective in What Goes Around Comes Around ponujajo široko paleto različnih modelov, ki so preverjeno avtentične. Poleg torbic pa lahko najdete veliko brezčasnega nakita iz pravega srebra ter zlata. Od ogrlic, uhanov, brošk – unikatni kosi za vsak žep ter okus.

vir: Pinterest
vir: Pinterest
vir: Pinterest
vir: Pinterest
vir: Pinterest
Nataša Frančič
Nataša Frančič

Ustvarjanje za računalniškim ekranom ter pisanje o lepoti in modi je del mojega življenja že nekaj časa, saj od leta 2014 pišem za Glitter.si.

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.