Kje dobiti najboljše čevlje pri nas

O trgovini Class sem poleti že pisala, in sicer sem vam predstavila njihovo kolekcijo, ki se je v vročih mesecih osredotočala predvsem na meni zelo ljube pudraste tone. Class ima pri nas dve trgovini, eno v Portorožu (Obala 20a) in drugo v Ljubljani (Kongresni trg 6), ki je tokrat še posebej pritegnila mojo pozornost. Jesensko-zimska kolekcija je namreč tukaj in občudovala sem modele s kovicami, zaponkami, bleščicami, sploh bulerje, ki jih nosimo s krilom ali obleko, ter super klasične in prefinjene salonarje v različnih barvah. Če ste pa nore na modo in trende, nikar ne spreglejte mehkih škornjev v obliki nogavice, v katere noga kar zleze in imaš občutek, da si bos. Pri kvalitetnih čevljih je nedvomno tako, da pravo kopito  in dobri materiali poskrbijo za udobje in varno hojo. V trgovini Class najdete kar nekaj znamk, ki jih prav gotovo poznate, in pa druge, ki jih ponujajo le oni: Baldinini, Hogl, Elina Linardaki, Liu Jo, Lola Cruz in drugi.

Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen

Ženske imamo s čevlji zelo poseben odnos in upam si reči, da smo kar malo obsedene, a z razlogom. Čevlji so namreč modni dodatek, ki vedno tvori stil: poglej žensko ali moškega v čevlje in ti bo takoj jasno, kakšen slog ima. Drži? Mislim, da prav v celoti. Na čevlje ne smemo nikoli pozabiti in seveda je tako, da niso večni, saj v kolikor jih nosimo, potrebujemo vsaj enkrat na dve leti nove modele in tudi naše noge oziroma stopala nam bodo hvaležna. Zimski modeli imajo debele podplate, zato dejansko varujejo pred mrazom in tako zagotovijo osnovno funkcijo gretja in udobja, na katero ženske marsikdaj pozabimo. Ta kolekcija me je nadvušila prav zato, ker je veliko nosljivih in lepih kosov, ki so sicer v slogu pol škornja ali bulerja, a niso ravno za v hribe …

Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen

Sploh Lola Cruz ima čudovite modele, malo neobičajne in zelo izvirne. Zdi se mi, da takšen čevelj vedno poskrbi za piko na i, kar mi je seveda všeč. V liniji Liu Jo najdete veliko trenodvskih superg z zelo debelim podplatom: sem jih pomerila in so neverjetno udobni, kljub temu, da izgledajo (in tudi so) zelo masivni. Pri Baldininiju je kopito tako brezhibno in mehko, da bi lahko kar spala v njihovih salonarjih in mokasinih. Prav tako navdušuje Holgl: klasika in visoka kvaliteta za vsak dan. Elina Linardaki pa je tista Grkinja, o kateri sem že pisala, še vedno najdete na razprodaji nekaj modelov in v kolikor imate srečo s številko, potem ste zmagale! Z lastnico Viko sem se pogovarjala o tem, kar še vse pride, in v naslednjih tednih bodo tukaj še novi modeli in nove znamke, med katerimi je meni zelo ljuba Patrizia Pepe.

Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen

Vedno se pritožujemo, da pri nas ni pravih trgovin s čevlji. Veliko plastike in malo kvalitete, pa tudi premalo osebnega pristopa, ker je čevelj nekaj, kar le nosimo skoraj cel dan. No, zdaj imamo prav vse, na obali in tudi v Ljubljani, v trgovini Class.

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.