Ko med vzorci in potiski zadiši po Italiji

Povsem jasno je, kakšno moč nosi Italija na področju mode, a poleg slovitih nazivov Made in Italy ter milanskih tednov mode so tu tudi določena področja, ki so pustila pomemben vtis pri posameznih krojih, detajlih ter nenazadnje pri vzorcih in potiskih. Slednjega se še kako zaveda sloviti duo Dolce & Gabbana, ki nas vsako vročo sezono očara s prečudovitimi primerki v stilu italijanskega juga. Ko zadiši po Siciliji, se v najbolj vročih mesecih pojavijo tisti najlepši vzorci v belo-modri, z dotikom limon in pomaranč, rumene in oranžne ter vsega, kar nas v hipu popelje med tiste njihove najbolj tradicionalne podobe.

Dolce & Gabbana
Pinterest
Pinterest

Že nekaj let zapovrstjo torej prisegamo na dolge obleke v tovrstnem potisku, z volančki in vozli na ramenih, razkošnih podob v omenjenih potiskih, ki delujejo, kot bi jih preslikali naravnost s slovite keramike majolika. Izredno pomembni so letošnje poletje tudi must have dvodelni kompleti, kjer glavno vlogo prevzemajo kratki crop topi ter široke hlače oziroma maksi krilo, oboje seveda z visokim pasom. Še eden od kosov, kjer ne sme primanjkovati tega čudovitega vzorca, so bluze in tunike, z vrvico okoli vratu in/ali ruskim ovratnikom, napihnjenimi rokavi in v lahkotnem, včasih celo nekoliko prosojnem materialu.

Dolce & Gabbana
Lydia Elise Millen

Izredno pestra paleta tovrstnih potiskov se nahaja tudi med dodatki, tokrat predvsem pri sandalih z nizko petko, pri večjih, shopper torbicah ter pri svilenih rutkah, vsekakor pa jih bomo našle še pri vsej plažni garderobi, sploh pri kopalnih brisačah, ogrinjalih in enodelnih kopalkah.

Lucy T.

Ljubiteljica narave, besed, glasbe, potovanj, organiziranosti in seveda vsega, kar diši po lepoti in glamurju ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.