Ko noro diši po dobrem …

Ko sem šla na Google zato, da bi izvedela, koliko je pravzaprav star Mlinotest, me je čakalo presenečenje. Ta znamka je v resnici gospa znamka in že dolgo, dolgo skrbi, da so naše kuhinje odlično založene, naši želodčki pa prijetno polni. Najbrž niste vedele, da tradicija Mlinotesta sega v davno leto 1867, ko je Wenzel Jochmann na Ajdovskem postavil mlin na Hublju. Za tiste čase je bil to tehnološko napreden mlin in hkrati temelj nadaljnjemu razvoju dejavnosti vse do današnjega Mlinotesta, enega pomembnejših živilskih podjetij v Sloveniji.

Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen

Vsa ta leta je podjetje, ki je iz mlina raslo v pomembno mlinarsko industrijo, iz majhne pekarne v pomembno pekarno kruha in pekovskega peciva vlagalo v razvoj, krepilo svojo dejavnost ter iskalo nove trge. Danes je Mlinotest proizvajalec testenin, mlevskih izdelkov, kruha in pekovskega peciva, slaščic ter drugih živil, ki jih potrošniki dobro poznajo kot kakovostne in okusne. A ne samo to, Mlinotest ima tudi odlične pekarne in lokale, ki jih združuje ime Mlinček in prav tukaj najdete najboljše sladice, vedno svež kruh, po novem tudi pizze in čarobne lesene deske s pršutom, sirom ter ostalimi domačimi dobrotami. Če pa si boste zaželele kozarček vinčka, nujno v družbi prijateljic, je izvedljivo tudi to.

Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen

V Kopru, na ulici 15. maja, so prav ta teden uradno otvorili prenovljeno kavarno Mlinček in šla sem pokukat, kako izgleda ambient ter ali je res, da tako noro diši! In kaj naj povem? Prišla sem ob 9.00 in ostala do 12.00, toliko o tem, kako dolgo se pije kava, če si v dobri družbi, ter kako se kava prelevi v aperitiv, če pa je vse skupaj začinjeno s pecivom, ki jemlje dih, no, potem je zgodba popolna.

Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen

Krem, vanilija in bež barve poskrbijo za zelo prijeten ambient, ki je opremljen po italijanskem okusu. Dejansko imaš občutek, da si nekje čez mejo, in opazila sem lučke na oknih, zato sem si prav rekla, da moram ponoviti obisk takrat, ko je zunaj tema, saj verjamem, da postane ambient še bolj privlačen. Mini tortice so idealne za praznovanje, prav tako domači piškoti, ki jih lahko kupite na kilogram in pa ostale dobrote, ki so plod dolgoletnega znanja in brezhibne peke. Skratka, v Kopru imamo sedaj prenovljeni Mlinček in hkrati tudi nov lokal za prijetno druženje.

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.