Koče v gozdu so postale prave hit!

Nikomur ni najbolj jasno, kako bo z letošnjim dopustom, a veste kaj? Sanjati je še vedno dovoljeno in jaz sem prepričana, da bomo kam šle. Morda ne ravno na drugi konec sveta, ali pač, morda le nekam blizu, a najbolj pomembno je, da vse odklopimo in za nekaj dni pozabimo na Corona fobijo in vse te nadležne novice, ki nam polnijo glavo in srce. Trend koč v gozdu je postal pravi hit pred približno dvema letoma, ko so v Ameriki te čudovite koče, poimenovane A Frame Cabins, doživele pravi hit. A Frame zato, ker imajo obliko na A in so prav ljubke, majhne, sanjske in ravno prave zato, da doživimo svojo pravljico.

Kot velika ljubiteljica lesa in gozdov se v tem ambientu in kontekstu prav vidim. Dimenzija zelenega gozda in narave človeku podari vse, kar potrebuje, predvsem notranji mir in ravnovesje med tem, kar si, in tem, kar želiš biti. Me ne čudi, da se prav sredi gozda zdravi določene mentalne motnje in prav v naravi človek najde smisel življenja. Včasih pomaga le sprehod, a bivanje v takem objektu je nedvomno korak več. Ti majhni domovi, izdelani iz naravnih materialov in opremljeni z vsem udobjem, imajo še eno prednost, saj so zelo varčni in minimalno vplivajo na okolje. Popolna rešitev za izklop in uživanje sproščujočih počitnic v tesnem stiku z naravo.

Te koče so bile aktualne že v tridesetih letih prejšnjega stoletja, saj si jih je omislil arhitekt Rudolf Schindler. Kasneje so utonile v pozabo, najbrž takrat, ko se je vse noro gradilo in so bili v ospredju nebotičniki, ne pa gozdovi.

A vse kaže, da smo v zadnjih letih napredovali s tehnologijo, hkrati pa smo izgubili identiteto.

Najbrž so tudi zaradi tega te hygge hiške postale tako priljubljene in iskane. V mojih očeh so odlična rešitev tudi za kakšen vikend v naravi in njihova notranjost je običajno polna presenečenj. Koče so lahko sredi zelenega, a mnogokrat se nahajajo zraven rek, jezer in slapov, skratka res sanjska zadeva za vse tiste, ki iščejo mir in veliko lepega.

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.