Koliko lavande v lepi sezoni!

Zanimivo, ker lavanda cveti prav julija in poskrbi, da postane Provansa najlepši kraj na svetu; če vas je slučajno pot že zanesla tja, potem prav gotovo veste, o čem govorim. Lavanda je tudi barva letošnjega poletja, ima sicer več odtenkov, a najbolj priljubljen je svetel, nežen in cvetoč, kot polja v Franciji. Lahko si omislite obleko, top, kostim, midi krilo ali kopalke, nikoli ne boste zgrešile. In super je, če jo kombinirate z belo čipko ter ji tako omogočite, da popolnoma zaživi. Meni je ta barva zelo pri srcu in kot izpeljanka vijola barve je tudi tista, ki jo zelo povezujemo z dušo.

Če vsaj malo verjamete, da barve močno vplivajo na naše počutje ter na to, kar smo in kam gremo, potem vas bo morda zanimalo, da ima barva lavande značaj vodilnega odtenka. V vijolični sta združeni stabilnost modre in energija rdeče barve.  V preteklosti so jo velikokrat povezovali  s plemenitostjo, razkošjem, ugledom in močjo. Prav tako je pomenila bogastvo,  ekstravagantnost, kreativnost, modrost, dostojanstvo, predanost, ponos, neodvisnost in magijo. Lavanda je povezana z mirom, predvsem v duši, in je zato kar dobro, da si jo omislite takrat, ko ste denimo pod stresom ali v stiski.

Super je tudi to, da je vijolična barva povezana z intuicijo, zato jo oblečemo takrat, ko smo pred pomembno odločitvijo.  V nas pa lahko vzbudi tudi romantične in nostalgične občutke.

Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.