Kombinacije, ki izžarevajo ženstvenost

Jesenska modna scena je letos še posebej naklonjena ženski lepoti, pa ne le z izborom čudovitih barv, temveč tudi s kroji, potiski, linijami in nenazadnje materiali. Zelo lepo se med seboj dopolnjujejo dnevni in večerni kosi, med katerimi se je te mesece meja že močno zabrisala. Kombinacije klasike, retro stila in nepričakovanih, statement kosov ustvarjajo zgodbe, zanimive za naše oko ter hkrati nosljive za vsako izmed nas.

Obleka in škornji

Je zagotovo eden tistih duetov, s katerim ne moremo zgrešiti. Predlagam, da se osredotočimo na obleke na preklop, srajčne ali celo tiste boho, a v temnejših različicah. Pozabavajmo se s potiski, a previdno, v kolikor nismo ravno prepričane, da nam dobro pristajajo, potem se raje obrnimo k enobarvnim različicam v nude, rjavi, črni, modri, zeleni ali rdeči. Tokrat so skoraj obvezne midi in še raje maksi obleke, h katerim dodamo visoke škornje udobnega, celo ohlapnega modela, celotni podobi pa za piko na i dodajmo še pas in klobuk.

Poulična moda
Poulična moda
Poulična moda
Poulična moda

Nevtralni toni in živalski vzorci

To jesen nedvomno zmagovalna kombinacija, sploh ko ciljamo na ženstven look. Privoščimo si veliko kamelje rjave, kožnih tonov, bež in sive, ki se bodo kar zlile z vzorci, kot so kačji, leopardji, žirafin ali zebrast. Smernice najpogosteje ponujajo kombinacije dolgega, rjavega plašča in gležnjarjev oziroma škornjev v živalskem vzorcu, vendar to ni obvezno, saj se slednji pojavlja resnično od glave do pet. Must have ta hip je plastenje, zato razmišljajmo o nakupu pletenin in toplih vrhnjih kosov v nevtralnih tonih, ki nam bodo odlično služili še nekaj let.

Kostim in salonarji

To je verjetno ena najbolj klasičnih izbir, pa vendar je to hladno sezono kombinacija našla svoje mesto v samem vrhu tekočih trendov. Kostim ali vsaj blazer naj bo nekaj posebnega, torej naj vsebuje zanimivo, vpadljivo barvo, kot je recimo roza, kaki zelena ali morda rumena, prav tako pa naj razgibanost nudi sam kroj, z velikimi žepi, poudarjenimi rameni ali izstopajočimi gumbi. Salonarji so medtem zelo nosljivi z mini ali midi petko, prav tako vse prej kot navadnega, klasičnega modela ter celo z dodatkom bleščic. To zagotovo ni sezona za sramežljive.

Poulična moda
Poulična moda
Poulična moda
Poulična moda

Dolg plašč in puli

Seveda je ta vrhnji kos must have vsake jeseni in zime, pa vendar tokrat ustvarja nekatere najbolj IN podobe, skoraj povsem samostojno, v vlogi statement kosa, ki ne potrebuje veliko drugega. Naj bo najbolj klasičen ali precej bolj odštekan v karo ali živalskem vzorcu, v živo rumeni ali pastelno modri. Odlično dopolnilo bo v vsakem primeru tanek puli, ki sicer nosi naziv bazičnega kosa, pa vendar ga tokrat resnično dodajamo vsem možnim stajling zgodbam. Za vrhunec elegance tudi tu ne pozabimo na retro škornje, medtem ko bomo zelo kul in v trendu s kavbojskimi ali punk gležnjarji.

Lucy T.
Lucy T.

Ljubiteljica narave, besed, glasbe, potovanj, organiziranosti in seveda vsega, kar diši po lepoti in glamurju ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.