Lahkotnost življenja skozi moje oči

Ne jamram zato, ker je te dni zelo vroče, sem poletni človek in dobro prenašam visoke temperature. Kot bi pripomnile moje prijateljice, nič čudnega, glede na to, da sem odrasla v Afriki. Morda je res nekaj na tem, ker ko slečem odvečne obleke in bosonoga hodim po svetu, se tudi prelevim v drugega človeka in zdi se mi, da ima življenje kar druge barve, je tako noro briljantno, izrazito in polno lepih vibracij. In to je tudi čas, ko si vzamem več trenutkov zase, bodisi sama ali s prijateljicami, mnogokrat tudi z družino in počenjam vse tiste male, velike stvari, ki so na prvi pogled morda nepomembne, v resnici pa so še kako pomembne za dušo.

Foto: Zen za Ramazzotti rosato
Foto: Zen za Ramazzotti rosato

Ena izmed teh so pikniki v naravi, z mojo priljubljeno patchwork odejo, na katero imam čudovite spomine, ker je na njej vedno spal moj ljubi maček Tommaso in vsakič, ko jo zagledam, se spomnim nanj. Zanimivo, kako me ta odeja asociira na zelo lepe trenutke v življenju in res je veliko takih, preživetih v naravi, z bosimi nogami in dobrim koktajlom. Nisem ravno ljubiteljica alkohola, a če je nekaj dobro, sladko in ženstveno, no, potem se lažje prepustim življenju. Nikoli ne bom pozabila prijateljice, ki me je po filmu Seks v mestu, ki sva ga gledali v Trstu, peljala naravnost na Manhattan koktajl in ko naju je videl natakar, je takoj vprašal: “Sta iz kina, kajne?”

Foto: Zen za Ramazzotti rosato
Foto: Zen za Ramazzotti rosato
Foto: Zen za Ramazzotti rosato

Tako kot te dni prijajo skok v morje, dobra knjiga in kratka obleka, tako prija tudi odličen koktajl, osvežilna pijača, v tem primeru pravi hit poletja, kar se v resnici ponavlja ob vsaki topli sezoni. Ramazzotti rosato je v Italiji pravi kult, tradicija pa se nadaljuje pri nas, ker je saden, svež aperitiv z enkratnimi okusi hibiskusa in cveta oranževca z eno besedo edinstven. Lahko ga pijete liscio, torej brez dodatkov, in je res zelo sladek in dober, lahko pa si omislite tudi kakšno zanimivo različico. Tukaj sta dve:

Rosato Spritz pripravite tako, da 5 cl Ramazzotti Aperitivo Rosato in 10 cl penine zmešate v vinskem kozarcu, dodate ledene kocke in okrasite z lističi bazilike.

Rosato Tonic pripravite tako, da v vinskem kozarcu zmešate 5 cl Ramazzotti Aperitivo Rosato in 10 cl tonika, dodate kocke ledu in okrasite s koščki limete.

Foto: Zen za Ramazzotti rosato
Foto: Zen za Ramazzotti rosato

V resnici so koktajli in aperitivi sinonim za druženje in sproščene dni. Torej spet smo tam, vse je v naši glavi, važno je, da se dobro počutimo in same pričaramo pravo vzdušje. Jaz sem se imela čudovito lepo, na neskončnem travniku, na višini, z vetrom in res ni bilo vročine, samo jaz in zrak, poln zvokov, čričkov, metuljev in s tistimi norimi barvami, ki jih narava premore prav te dni. Nazdravim življenju, ponovno, ker mislim, da smo vse imele kar zahtevno leto in zdaj je tukaj julij, ki obeta veliko. In karkoli bo, drage moje, ostajam tukaj in zdaj, zelo hvaležna za vse, kar mi je dano.

Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju

Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.