Sonce, sol in klor so poleti glavni sovražniki las. Dolgotrajna izpostavljenost ter kopanje v morju in bazenu ogrožajo lepoto las, posledično bodo po treh mesecih videti suhi in lomljivi. V tem obdobju lasje potrebujejo dodatno nego, da ohranijo navlaženost in mehkobo. Poleg uporabe zaščitnih rut in klobukov, olj ter izpiranja s svežo vodo po vsakem kopanju je možno uvesti dodatne strategije, da se po vrnitvi z dopusta izognete (ponovnemu) obisku frizerja. No, špice bomo tako ali drugače postrigle, a za vse ostalo obstaja upanje …

Vir: Moroccanoil

Izogibajte se toplotnim šokom: poletje naj bo brez likanja in fena

Pred in med poletjem bi se bilo bolje odpovedati izjemno dodelanim stajlingom. Ravnalniki, likalniki in sušilniki za lase naj gredo na dopust, saj se lasje zlahka posušijo na zraku. Če so vam všeč valovi, lahko dodate navijalke in nekaj pene za stajlinge. Vsi ostali lepotni pripomočki dejansko sprožijo resnično škodljiv “toplotni šok” za lase, ki so že tako obremenjeni zaradi poletne klime. Stanje se razlikuje glede na vrsto las: če so še posebej gosti, so tveganja manj resna.

Vir: Moroccanoil

Prenehajte s posvetljevanjem

Še en nasvet, da se izognete nadaljnjemu poškodovanju las, je, da v mesecih pred poletjem prekinete posvetljevanje. Beljenje, prameni in ​​vse vrste kapilarnih sprememb zelo obremenjujejo lase, ki postanejo hitro dehidrirani, oslabljeni in izsušeni, potem je težko najti pot nazaj …

Vir: Moroccanoil
Vir: Moroccanoil
Vir: Moroccanoil

Investirajte v dobre produkte

Dodaten nasvet: pri posvetljenih laseh vedno izberite nego, kot so vlažilni in hranilni šamponi ter balzami, ki zaščitijo barvo in ohranijo mehkobo. Med izdelki, ki jih vzamete s seboj na počitnice, so maske (Moroccanoil vam v tem smislu ponuja res bogato izbiro), ki jih nanesete na vlažne lase in pustite delovati nekaj časa, da ustvarite zaščitni film okoli las.

Vir: Moroccanoil

Izberite pravo dolžino

Nekaj ​​centimetrov manj je lahko odlična odločitev za lase, ki postanejo vsaj poleti lažje vodljivi. Ne bo treba zamenjati dolgih las za pixie pričesko, brez skrbi, temveč bo dovolj, da postrižete tistih 5 centimetrov, ki so potrebni za odpravo razcepljenih konic.

Komentiraj