Lepi lasje tudi po 40. letu

,V bistvu je prav zanimivo raziskovati, kaj se dogaja z našimi lasmi skozi čas. Morda niste vedele, da je redno, neprekinjeno in nenehno izpadanje las povsem naraven pojav skozi vse življenje zdravega človeka. Oseba, ki jih redno krtači, lahko izgubi od 40 do 100 las na dan. Gre za fenomen, ki nima popolnoma nič čudnega ali napačnega, kar pomeni, da je takrat, ko zagledate tisto gmoto las v kadi ali umivalniku, v resnici vse pod kontrolo. Dobra novica, kajne? Težava je morda bolj v tem, da je pri ženskah, ki imajo zelo dolge lase, njihov izpad veliko bolj opazen, saj imamo vtis, da izgubljamo velik “volumen” las. Čeprav bi na prvi pogled rekle drugače, ženske z dolgimi lasmi pogosto izgubijo popolnoma enako količino las kot drugi ljudje, le da so veliko bolj opazni v krtači, na tleh, na oblačilih in v odejah. Poznamo zgodbo, kajne? 🙂

Moteči faktorji

Za zdrave, lepe in negovane lase tudi po 40. letu lahko naredimo veliko in kar je zelo pomembno, je, da začnemo res takoj. Stres je denimo eno najbolj strupenih stanj za naše telo. Očitno poslabša naše fizično in duševno zdravje in ima dolg seznam negativnih učinkov tudi na naš videz. Kot nas uči izkušnja (mislim, da nobena izmed nas v tem smislu ni imuna), po obdobju hudega psihičnega stresa lasje posivijo in začnejo bolj izpadati. To je hitro vidno na lasišču, ker se pojavijo prazne lise, ki ne nastanejo pri običajnem izpadanju las. Še vedno na temo stresa lahko dodam, da izpostavljenost soncu poleti povzroča močan oksidativni stres za celice celotnega telesa. Posledica tega je, da se ne stara le koža, temveč tudi lasje (katerih folikli so v globljih plasteh kože). Seveda ima tudi hrana svojo vlogo; denimo veganska prehrana, še posebej takrat, ko je zelo skopa, ne more zagotoviti telesu vseh hranil, ki so nujno potrebna za ohranjanje zdravih las. Med menopavzo in tik pred njo žensko telo doživi vrsto hormonskih sprememb, ki so v glavnem krive za proizvajanje manjših količin hormonov v telesu. To novo stanje bo negativno vplivalo na zdravje in lepoto las, ki bodo začeli izgledati bolj krhki, pusti in bolj nagnjeni k izpadanju.

Kaj lahko naredimo

Kot vemo ima vsaka lepotna težava tudi rešitev, sploh v času, ko nam je na voljo skoraj vse.

  • Poleti nosimo rute in klobuke.
  • Uporabljajmo izdelke, ki lase in lasišče dobro zaščitijo.
  • Enkrat na teden zamenjamo balzam za masko, ker je bolj učinkovita.
  • Razmislimo o vitaminih za lase, da jim res pomagamo.
  • Privoščimo si vedno dovolj spanja, izogibajmo se uživanju tobaka, alkohola in preveč sladke hrane (kar je super tudi za telo in kožo).
Foto: Zen za Moroccanoil
Foto: Zen za Moroccanoil

Sama ostajam zvesta znamki Moroccanoil, saj nam ponuja ekskluzivne, inovativne in revolucionarne formule, ki jih obožujejo tudi vrhunski frizerji, saj gre za teksture, ki se hitro vpijejo v lase, ne da bi pustili ostanke. Produkti Moroccanoil krepijo in obnavljajo strukturo las, dajejo naravni lesk in sijaj, odpravljajo statično elektriko in krep lase. Poleg tega je njihova formula na osnovi arganovega olja, patentirana s strani Moroccanoil, bogata z vitamini in naravnimi elementi, vitaminom F (omega 6), vitaminom A za izboljšanje elastičnosti, Vitaminom E za zaščito pred prostimi radikali in agresivnimi agenti okolja.

Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.