Lepo je biti ženska

Moje astrološko znamenje je rak in če vsaj malo verjamete v planete in njihov vpliv, potem veste, da me vodita voda in luna. A če dobro pomislim, je najbrž tako, da smo si vse ženske podobne, vse smo pod vplivom lune, vse imamo slabe in dobre dneve, smo občutljive, tankočutne, vedno čarovnice, povezane z notranjim glasom in hkrati zahtevne, sodobne, energične, da lahko nosimo vsa bremena tega sveta. Sama sem mati, partnerka, ženska, ki mora marsikdaj sprejeti pomembne odločitve, delati z ekipo, v sožitju z okoljem in s tempom življenja, ki postane tu in tam preveč zahteven. Ampak povem vam, da tega ne bi zamenjala za nič na svetu.

vir: ilvelieropodcast.wordpress.com

So pa tudi dnevi, ko se moram ustaviti, enkrat na mesec, ker narava tako poskrbi, jaz pa sem ena izmed tistih, ki bi med ciklusom najraje ležala, počivala in se ukvarjala s pozitivnimi mislimi, prebrala dobro knjigo in ustavila svet. Seveda ni možno in jasno je, da svoje telo premalo poslušam, vendar sem postala z leti vse bolj pozorna na ženske ritme in se trudim raziskovati, poslušati, živeti tako kot mi je najbolj udobno in hkrati tudi zdravo. Ko sem lani naletela na Lunay, slovensko blagovno znamko, ki na tako prijazen način poskrbi za “tiste dneve”, sem bila takoj očarana. Sicer sem tudi prej vedela, da živimo v svetu, polnem reklam, kjer nam marsikdaj prodajajo stvari in pripomočke, ki so lahko na prvi pogled lepi, niso pa tudi zdravi. In če nas pri 16 te informacije preveč ne zanimajo, pri 40 postane zgodba povsem drugačna.

Foto: Lost production

Z bombažnimi vložki sem se srečala samo enkrat v življenju, in sicer po porodu. Takrat vemo, da je telo zelo občutljivo in zahteva posebno nego. Ko pa se je to obdobje končalo, nisem preveč razmišljala in se vrnila k starim pripomočkom, žal sintetičnim in plastičnim. Lunay pa je zgodba o ženskem svetu. O tem, da se moramo imeti rade in poskrbeti zase, da ni vseeno, kako živiš, tako kot ni vseeno, s kom deliš življenje. Z majhnimi gestami lahko poskrbimo, da je naš vsakdan veliko bolj prijazen in uspešen, že to, da zamenjamo stare higienske vložke in tampone za 100 % naravne, je ogromno. Ženska energija, ki je prav tiste dni na vrhuncu, energija ustvarjanja in podarjanja novega življenja si zasluži le najbolje. Ko sem bila mlada in me je ciklus oviral pri dnevnih opravilih, sem si želela le da bi šel čimprej mimo. Zdaj pa je to tudi trenutek, ki me ustavi in mi podari nekaj magičnih trenutkov, samo zase, da se umirim in poskrbim za počasnejši ritem življenja. Včasih se nisem znala poslušati, morda si preprosto nisem vzela dovolj časa, zdaj pa se mi zdi ključnega pomena, da to postorim. Lunay predstavlja zdravo odločitev, ker postavlja zdravje žensk na prvo mesto. Daje jim možnost, da v poplavi izdelkov za žensko higieno iz umetnih materialov izberejo naravne, zdrave in varne.

Foto: Lost production

Vedno imam občutek, da znamo biti pozorne na kreme, make-up izdelke, obleke in čistila, pozabimo pa na tako pomemben pripomoček, kot je higienski vložek ali tampon, ki se dobesedno spoji z našo intimo in najobčutljivejšim delom ženskega telesa. Že zdavnaj vem, da najboljši izdelek ni tisti, ki ga največ reklamirajo, ali tisti, ki na prvi pogled deluje vrhunsko. Podobno je pri ljudeh: moraš brati tudi droben tisk in tako zaznati vseh petdeset odtenkov sive.

Foto: Lost production
vir: ilvelieropodcast.wordpress.com

Z veseljem ta teden širim zavedanje o pomembnosti izbire naravnih materialov in prednostih, ki jih uporaba izdelkov iz naravnih materialov prinaša za zdravje žensk in tudi za okolje. In kot bi rekli pri Lunayu, biti ženska je čudovito!

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.