December je tu in čas je za vse, kar diši po praznični podobi. Poleg bleščic, ki vsako leto igrajo verjetno eno najpomembnejših vlog tega obdobja, pa seveda ne sme manjkati niti preostalih modnih klasik, vse od odtenkov rdeče in zelene, zlate in srebrne, pa do določenih materialov, kjer v sam vrh prištevamo tudi žamet. Le-ta ostaja must have vsake zime, te tedne pa si ga bomo privoščile od glave do pet.

Pinterest
Pinterest

Pa začnimo pri laseh, kjer seveda znova prisegamo na določene praznične detajle, kot so prefinjene žametne pentlje, špange, obroči ali zgolj tanjši trak. Slednji se večkrat pojavlja tudi kot dodatek okoli vratu, tudi okoli zapestij, žametni pa so seveda tudi našteti kosi garderobe. Predvsem ljubimo žametne blazerje in hlače oziroma kar kostime, super so žametna mini krila ter obleke z naramnicami oziroma tista brez rokavov, pod katerimi čudovito pristojijo razkošne bluze ali tanjši puliji.

Pinterest
Pinterest
Pinterest

Žamet pa v celoti prevzame tudi dodatke, sploh obutev, kot so salonarji, balerinke, loafer modele ter letos izjemno popularne mary jane čevlje. Nenazadnje gre omeniti še žametne torbice, pri katerih tokrat ne manjka zaponk in dekorativnih elementov s kristali. Med odtenki žameta znova kraljujejo klasike, kot so črna, temno zelena in rdeča, naravnost prelep pa je tudi v pudrasti in roza barvi, v temno modri, čokoladno rjavi in seveda mlečno ali biserno beli.

Komentiraj