Leto 2020 bo v slogu age diversity

Age diversity ni le modna muha. Je gibanje in je stvar, o kateri se bo še govorilo, sploh v letošnjem letu. Svet gre naprej in tudi trendi postajajo vse manj sterilni. Če smo včasih na plakatih in naslovnicah gledali le super modele, imamo danes na voljo vse ženske: manjše, starejše, manj privlačne, močnejše in še kaj bi se našlo. Moda želi črpati iz globalne platforme, preko katere sporoča, da so dobrodošli vsi oziroma vse.

Naomi Campbell, 49 let
Maye Musk, 71 let

Če ste zdaj nekje pri telefonu, vam toplo svetujem, da odprete Instagram in malo pogledate profile žensk, ki imajo že svoja leta. JLo (50 let), denimo, še vedno moja najljubša,  Elle Macpherson (55 let) in Naomi Campbell (49 let) ali še starejše, kot sta Diane Keaton in Jane Fonda. Vse so ikone stila in lepote; kar pa je zanimivo, je to, da so danes morda še bolj privlačne, kot takrat, ko so jih imele 20. Danes imajo v sebi drugačno življenje in izkušnje, kar seveda šteje. In še kako šteje!

Jane Fonda, 80 let
Jennifer Lopez, 50 let
Elle MacPherson, 55 let
Christy Turlington za Marca Jacobsa

Dizajnerji in stilisti se strinjajo: ženske so vedno lepe, tudi tiste, ki niso rosno mlade, in tudi tiste, ki niso najbolj vitke. Marc Jacobs se je denimo odločil za kultno Christy Turlington, ki je po njegovi brvi zakorakala praktično brez make-upa. Noro lepa in noro realna. No, če pomislimo, da jih ima Christy 50, ostale manekenke nekje med 16 in 20, potem nam je vse jasno. Ali Jennifer Lopez, ki je pri 50 paradirala na Versacejevi reviji na pol gola. Ok, ima celulit, a kdo ga nima?? In lepotna industrija ni ostala križem rok, L’Oréal Paris se je denimo odločil za Helen Mirren, ki jih šteje kar 74! Da, prav ste prebrale, nisem se zmotila. In ne samo to, njene slike niso popravljene, bile so noro uspešne in reklamirani produkti se tudi izjemno dobro prodajajo.

Diane Keaton
Keanu Reeves z zaročenko z belimi lasmi Alexandro Grant

Tudi Pantene, gigant za nego las, je odreagiral. #PowerOfGrey je gibanje, ki spodbuja ženske, naj objavijo na socialnih omrežjih svoje slike z belimi lasmi. Posledice vsega tega so že zdaj zelo zanimive. Denimo povečala se je prodaja intimnih detergentov za ženske 50+ ter vseh pripomočkov za intimno nego po tem obdobju.  Če se sprašujete, zakaj, je odgovor zelo jasen: ker se življenje, tudi seksualno, ne konča pri petdesetih. Sicer slutim, da to že veste.

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.