Lucyland: Kaj je močno izboljšalo moje suhe, lomljive lase

Sem ena tistih “srečnic” z valovitimi lasmi, ki pa v resnici po obliki niso, po domače rečeno, ne tič ne miš. Torej, lasje, ki brez oblikovanja delujejo popolnoma frizzy in neukročeno. Geni so mi vsaj toliko naklonjeni, da imam tudi precej goste lase, kar pa hkrati pomeni, da manj kot v eni uri pranja in sušenja las pač ne izpeljem. Verjamem, da marsikatera od vas točno ve, o čem govorim. Ko se lotim naštevanja vseh “must have” izdelkov, ki jih uporabljam, dobim kar glavobol, a takšna je pač formula, ki dobro odgovarja meni in mojim lasem. Obljubljam, da so vsi omenjeni izdelki super učinkoviti, seveda pa v mislih ohranite tudi to, da je večino teh potrebno uporabiti v manjših količinah:

Spanje s svilo

Kar pomeni, da si omislimo svileno prevleko za blazino ali svileno ruto oziroma turban, v katerega zvečer zavijemo lase, še najbolje pa kar oboje. Ker namreč ravno svila preprečuje lomljenje las, hkrati pa tako v laseh kot v koži ohranja vlago in naravna olja, kar pomeni, da je to hkrati tudi odličen anti-aging element. Priporočam naložbo v znamke, kot so Iluminage, SILKE, SLIP in podobne, ki jih boste našle na spletu.

SILKE svilen turban
Slip svilen turban
Iluminage svilena prevleka

Blag šampon, ki ohranja vlago

Predvsem naj bo brez vseh škodljivih penilcev, silikonov, dišav in podobnega, prav tako pa naj bo kar se da blag, da v laseh ohranimo naravno vlago. Cena v resnici sploh ne šteje, super šampon lahko najdemo že v DM-u ali Müllerju, vsekakor pa nam bo bolje znal svetovati strokovnjak. Ne vem, ali zares drži tisto, da naj ne bi preveč menjavali izdelkov ali pa ravno obratno, da bi jih na vsake toliko časa morali, saj se lasje drugače preveč navadijo na izdelek in potem ta ne deluje več. Mislim, da je v tem primeru najbolje poslušati (in spremljati) svojo glavo. ;P

Balea

Izdelki Wella, linija Invigo Nutri – Enrich

Uporabljam njihov serum, masko in balzam in naj povem, da je to ena redkih linij, ki moje lase lepo nahrani, naredi mehke, a hkrati ne ustvarja občutka obtežitve oziroma občutka, kot da se izdelek ni dovolj spral, če me razumete. Kupujem na spletu, v Španiji ali v Italiji, pri nas jih še nisem našla.

Wella

Tretma Revlon Professional Uniq One

Mislim, da je ta izdelek pri nas še kako dobro poznan in ne čudi me, da nanj prisega večina nas. Za vse, ki se spopadamo s težko ukrotljivimi lasmi, je tole pravi mali čudež, ki bo še tako zahtevne primerke v hipu spremenil v povsem voljne, mehke lase.

Revlon Professional

Serum za razcepljene konice Schwarzkopf Professional Bonacure Peptide Repair Rescue

Seveda svojo učinkovitost pokaže šele po daljši uporabi, pa vendar sem opazila, da so konice manj razcepljene. Ne verjamem, da čudežno “zlepi” že poškodovane, razcepljene lase, saj tem ponavadi pomagajo le škarje, verjamem pa, da dobro preprečuje nastanek novih. Kupujem ga na spletu, pri nas ga še nisem našla.

Schwarzkopf Professional

Zaščita pred toplotno obdelavo Bumble and bumble linija Hairdresser’s Invisible Oil Heat/UV Protective Primer

Tovrstna zaščita je dandanes bistvena prav toliko kot kvalitetna krtača in dober likalnik za lase. Pri teh izdelkih me ponavadi moti predvsem to, da sveže oprane lase obtežijo in jim pogosto dodajo preveč mat ali oljnat občutek, kot da so lasje že umazani. Primer znamke B&B sem pravzaprav odkrila šele pred kratkim in bila takoj navdušena, saj lasje postanejo mehki in voljni (če bi na suhe lase dodala nekoliko več proizvoda, bi ga lahko celo uporabila kot oblikovalec naravnih kodrov), hkrati pa jih lepo pripravi in ščiti pri nadaljnji toplotni obdelavi.

Bumble and bumble
Lucy T.
Lucy T.

Ljubiteljica narave, besed, glasbe, potovanj, organiziranosti in seveda vsega, kar diši po lepoti in glamurju ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.