Zakaj si v življenju zaslužite več

Koliko negotovosti, drage moje in koliko nezdravih odnosov. A nimamo kaj, življenje je pač takšno in marsikdaj se nam zgodi, da zaplujemo v čudaške vode in imam občutek, da iz njih ne znamo. Toksični ljudje se lepijo kot lepilo za les in nam ne preostane nič drugega, kot da udarimo po mizi (čeprav pri teh letih lahko najbrž napišem, da si kdo prav gotovo zasluži tudi udarec sredi čela, a za damo se pač ne spodobi), zavihamo rokave in se takoj prepričamo, da si zaslužimo boljše. In ne govorim samo o partnerskem odnosu, ki je prav gotovo pomemben. Govorim o odnosih nasploh; o tem, da ne smemo biti žrtve (ker je to vloga, ki jo v resnici same izberemo), ne smemo se bati (ker se črn scenarij ne bo zgodil) in si moramo vcepiti v glavo, da si zaslužimo samo najboljše. Ponavljamo torej skupaj in na ves glas: zaslužim si samo najboljše. Tukaj pa je nekaj razlogov, zakaj ne smemo ostati v toksičnem odnosu.

Vir: Pinterest

Ker se boste vedno počutile, kot da niste dovolj

Druga izbira je kot rezervno kolo. Saj je super, a vedno je nekdo pred tabo. Če se kdo tako obnaša do vas, potem prav gotovo drži, da vas ni vreden. Prijatelj? Potem ni pravi prijatelj. Partner? Potem vas res ni dojel. Starša ali otroci? Potem jim je treba čim prej obrazložiti. Brez sramu ali slabe vesti.

Ker bo vaše srce vedno negotovo

In to ni dobro za vaše zdravje. Preprosto moramo vedeti, da smo pomembne in smo prve. Zato, drage moje, najprej same postavite sebe na prvo mesto in potem od drugih zahtevajte, da vas prav tako upoštevajo. Ljubezen je ravnovesje med ljudmi, ki so vpleteni v odnosu. In to velja tudi za otroke.

Vir: Pinterest

Ker boste postale anksiozne

In anksioznost je nekaj, kar potem vodi do nespečnosti, stresa, težav z dihanjem, s kožo in še kaj bi se našlo. Zakaj torej? Vedno pomislite, da imate samo eno življenje. Eno samo, ki bo hitro minilo in četudi ne bi, je zelo dragoceno, prav zaradi svoje edinstvenosti. Ne vem torej, kateri človek si zasluži vaše zdravje ali da vam odvzame srečo. Malo razmislite o tem, ker res ni vredno.

Vir: Pinterest

Ker gre za izgubo vašega dragocenega časa

Včasih rinemo v odnos, kot bi šli z glavo v zid in kar nadaljujemo. Kolegica psihologinja mi je nekoč svetovala, naj nikar ne skušam dopovedati ali obrazložiti svoje zgodbe ljudem, ker ima vsak pravico verjeti svoje. Kar je seveda super, a v kolikor to ni vaša resnica, potem raje odkorakajte. Verjamem, da je veliko ljudi, ki bi bili z veseljem v vaši družbi, torej izbirajte prave.

Ker tako izgubljate sebe

In to je morda najhujše, kar se vam lahko zgodi. Ko izgubiš sebe, potrebuješ resnično veliko časa, da se ponovno spraviš na noge. Okrevanje je boleče in zahteva veliko poguma. Torej je veliko bolje razmišljati o preventivi, mar ne? Sebe izgubiti za drugega je popoln nesmisel: če vas drugi ne spoštujejo zaradi tega, kar ste, potem je kristalno jasno, da vas nimajo radi.

Vir: Pinterest

Ker si tega v resnici ne želite

In res si tega ne želite. Vsak človek ima pravico biti srečen. Vsak ima pravico reči ne takrat, ko mu nekaj ne paše ali spremeniti pravila igre takrat, ko mu igra ni več všeč. In jasno je, da prav vsak ne bo razumel, pa vendar, mar ni pomembneje, da razumete ve? Vedno se vprašajte, kaj si želite, in ko boste imele jasen odgovor, pojdite naprej.

Vir: Pinterest

Ker si zaslužite več

In ne malo več, temveč prav najbolje. Imejte to misel v glavi in zalepite jo na hladilnik. Naj vam nikoli ne uide. Če je odnos toksičen, ni za vas in ne, ga ne boste spremenile. Če je to ljubezenski odnos, potem vas zna dobro tepsti tudi po samozavesti. A zapomnite si, da lahko same postavite piko. In to naredite čimprej.

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

2 komentarja
  1. Mislim, da je najtezji del prepoznati in ozavestiti toksicne odnose in osebe, ki jih povzrocajo. Vse ostalo je macji kaselj, ko se enkrat zacnes zavedati, da moras ven iz tega. In takrat to tudi naredis. Z lahkoto.

    XOXO ❤️

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.