Med najboljšimi gastronomskimi destinacijami sveta je tudi Istra

Ko preberem tovrstne novice, vedno pomislim, da živimo v zelo zanimivi regiji, ki ima v resnici veliko prednosti. Smo zraven Italije in Avstrije, na drugi strani Istra s super hrano, potem Hrvaška z lepimi plažami in otoki, da padeš dol, vse okoli nas pa zelena Slovenija. Menim, da nam je prisiljeno obdobje karantene vseeno odprlo oči in marsikatera izmed nas je spoznala okolje ter ugotovila, da imamo pri nas res veliko lepega.

Foto: Pexels, Unsplash
Foto: Pexels, Unsplash

Potem ko se je Istra v začetku leta uvrstila med 8 najboljših svetovnih destinacij za obisk v letošnjem letu, je tukaj še eno priznanje, tokrat kulinarično. Daily Telegraph, britanski dnevnik, je pred kratkim objavil izbor 15 najbolj privlačnih potovanj na svetu za ljubitelje gastronomije, v njem pa je tudi Istra. Hannah Summers, samostojna popotniška novinarka, je za bralce Telegrapha izbrala znane in manj priljubljene destinacije in uvodoma poudarila, da jih popelje na potovanje okoli sveta, ki se začne s čudovito evropsko regijo olivnega olja, tartufov in vina. Hannah je prepričana, da ima Istra dve restavraciji z Michelinovimi zvezdicami, a tudi, da je veliko veselje pojesti krožnik domačih testenin, začinjenih z belimi ali črnimi tartufi.

Foto: Pexels, Unsplash
Foto: Pexels, Unsplash

Avtorica je bralce popeljala na gastronomsko turnejo po svetu, saj meni, da hrana ni le dober obrok, temveč da lahko gastronomija ljubiteljem potovanj pomaga odkriti zgodovino destinacije ali pritegne nekaj nepozabnih poznanstev – od obetavnih kuharjev do nonic, katerih družinski recepti se hranijo iz roda v rod. Skratka, ko boste naslednjič šle v Istro, vedite, da potujete v kraje, o katerih mnogi sanjajo, in zdaj lahko pričakujemo še več kulinaričnih dobrot.

Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

2 komentarja
  1. Pozdravljena Lorella!
    Napisano bi lahko zakljucila samo z Amen . Res lep clanek, res imamo cudovito dezelo in prav tako lepe kraje okoli nas, ki nam nudijo neverjetna dozivetja tako v kulinaricnem, modnem in popotniskem smislu…skratka se za tako izbircne se nekaj najde samo pogledat je potrebno.
    Lp, Debora

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.