Moč spomladanskega blazerja

Čeprav gre za kos, ki ga lahko nosimo vedno in povsod, je prava sezona za blazer prav ta. Razlog je preprost: počasi damo na stran plašče (aleluja) in garderoba postane nekoliko bolj lahkotna, a še vedno potrebujemo nekaj toplega za zjutraj ali zvečer. Blazer ima prav to vlogo, kar pomeni, da lahko v tem trenutku nosimo tudi žametnega, ki je nekoliko težji in bolj kompakten, ali pa navadnega, spodaj pa dodamo toplejšo pletenino. In super je, da gre s kavbojkami, sicer je zelo zanimiv kos tudi za kakšno posebno priložnost, kot je denimo spomladanska poroka: v tem kontekstu, skupaj z midi obleko, je res neverjetno dober.

Zaradi vseh teh razlogov je blazer dobra investicija. Obožujem ga zato, ker gre lahko povsod z mano in načeloma se niti ne mečka. Novi blazerji pa so tako enostavni, da jih vržeš kar v stroj in so kot novi, kar je res velika prednost, da se tako izognemo čistilnici.

Enobarvni ali z vzorci?

Poleg enobarvnih, ki so vedno varna in klasična izbira, so tukaj tudi blazerji z vzorci, kot so črte, pike in rože, če pa se vam zdi preveč, preprosto izberite takšnega s kontrastno podlogo, potiskano, ki bo prišla do izraza na rahlo zavihanih rokavih ali med hojo, ko se bo videl tudi notranji del blazerja.

Kaj pa dolžina?

No, to pa je zelo pomemben podatek. Moj nasvet je, da ne nabavite prekratkega, ker ga boste manj nosile, po drugi strani je veliko bolj zahteven od daljšega zato, ker zna poudariti boke in zadnjico. Če imate denimo trebuh, sploh ni primeren za vas.

Zapet ali odpet?

Vedno odpet, ker deluje bolj sproščeno in vas naredi vitkejše. Zapet je lep na zelo visoki in vitki ženski, mora pa biti rahlo večji in ohlapen zato, da ga lahko zapetega sploh nosimo. Ker se običajno pod blazerjem nahaja top ali srajca, je dobro, da nas vse skupaj ne ovira, zato je odpet blazer bolj enostavna odločitev.

Za katero postavo je primeren?

Prav za vse, kar se mi zdi res super. Vitke ženske, majhne ženske, ženske z oblinami, mlade in zrele … Blazer ima toliko različnih oblik in vzorcev, da lahko vsaka najde svojega, včasih tudi v kombinaciji s hlačami ali krilom, stvar okusa.

Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.