Modno udobje v ohlapnih oblekah

V zadnjih tednih smo zaradi trenutne situacije bolj ali manj podvrženi bolj udobni modi. Udobje pa se lahko nadaljuje tudi v naslednjih krojih oblek, v katerih lahko preživite sproščene trenutke to pomlad in poletje. Strokovni izraz za tovrstni kroj je smock obleka, ki jo lahko zasledimo tudi v vseh spletnih trgovinah. Najdemo jo v mnogih različicah, od krajših krojev do maxi dolžin. V tem primeru ne poznamo barvnih pravil, saj je modna celotna mavrica odtenkov, od pastelov, nevralnih barv, pa tudi potiski ne smejo manjkati.

vir: Pinterest
vir: Pinterest
vir: Pinterest
vir: Pinterest

Smock obleke so igrive in sproščene, te pa lahko kombinirate za različne priložnosti na sto in en način. Modni dodatek, ki gre zraven, so športni copati, ki bodo v hipu dodali kanček urbane note. Zelo lepo pristajajo tudi na bolj ženstveno izbiro, kot so balerinke ali pa čevlji z visoko peto. V poletnih mesecih pa jih boste lahko brez skrbi nosile na sandale in natikače, ki jih že komaj čakamo. Izbor torbice naj bo manjši, če imate rade barve, poskrbite za colorblocking, torej omislite si torbico v nasprotni barvi vaše obleke; na primer, če je vaš modni izbor oranžna obleka, naj bo torbica modra.

vir: Pinterest
vir: Pinterest
vir: Pinterest
vir: Pinterest

Prav tako naj bo manikira manjša, minimalistična. Modno plastenje nakita se nadaljuje in poskusite z različnimi dolžinami verižic, ki lepo poudarijo vaš dekolte. Da boste urejene od glave do pete, pa poskrbite tudi za pričesko. Smock obleka velja za sproščeno izbiro in takšna naj bo tudi vaša frizura. Popolni, preveč izumetničeni kodri so passe, raje si omislite valovite le po spodnji dolžini las. Če imate rade speto pričesko, pa bodo boho šik kite idealna izbira, prav tako je to leto čopov in fig. Ti so sproščeni in velikokrat okrašeni z različnimi špangicami in elastikami.

vir: Innika Choo
vir: Missguided
vir: Selfie Leslie
vir: Bird & Kite
Nataša Frančič

Ustvarjanje za računalniškim ekranom ter pisanje o lepoti in modi je del mojega življenja že nekaj časa, saj od leta 2014 pišem za Glitter.si.

5 komentarjev
 1. Smock je tehnika nabiranja blaga, le nekaj od predstavljenih oblek ima detajle s smockom: 1, 7, 9, zato bi dejansko le te lahko nosile oznako Smock!

  1. Smock je tudi oblika obleke, ohlapna in širše krojena. Tako piše v leksikonu

   The definition of a smock is a loose dress or blouse that you wear over your clothing to protect the clothing.

   Torej drži, da je izraz za tovrstno obliko obleke Smock.
   Maham in lepe praznike!

 2. Gospa Mi rekla, sem pogledala, mislim, da je poudarek na “nabranosti” na prsih, ki je v tem primeru predvidevam v tehniki smock, nabiranju z elastiko, ki daje videz satja – sem videla, da bo to letos precej modno, dosti bluzic in topov je v smock..
  Dejansko so smock le 1, 7, 9..
  Iz slovarja:
  noun
  a dress or top for a woman or girl, gathered at the chest and having a loosely fitting lower part.
  verb
  decorate (a garment) with smocking.
  “smocked dresses”

 3. Gospa Lorella,
  tudi vam lepe in vesele praznike!
  In hvala za vaše članke, rada jih prebiram in pogledam *.*
  @->->—–

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.