Modra barva doma deluje proti stresu

Podarja mir, eleganco in deluje proti stresu. Učinki modre barve doma so, z eno besedo, neverjetni, če pa smo bili v preteklosti prepričani, da je modra barva primerna le za spalnice, zdaj vemo, da se lahko nahaja povsod in je povsod uspešna. Od dnevne sobe do kopalnice, do kuhinje do predsobe, kanček modre nikoli ne škodi in seveda si jo lahko omislite tudi za praznike, v kombinaciji z zlato ali srebrno. Raziskave na področju kromoterapije jo identificirajo kot miroljubno barvo, saj deluje na živčni sistem tako, da sprošča telo in um, odpravlja stres in živčnost. Ravno iz tega razloga je moj nasvet, da se osredotočite na odtenke modre za stene spalnic ali za prostore za sprostitev, kot je denimo dnevna soba. Ker blagodejno vpliva na razpoloženje, je praviloma primerna za vsak prostor, kjer radi preživite večino svojega prostega časa. Stene pa niso edine, ki jih je mogoče pobarvati v modro: nikar ne pozabite na detajle! Od zaves do blazin, od preproge do klubske mizice, lahko rečem, da vsak lahko najde pravi odtenek zase.

Foto: Zen za Harvey Norman

Če menite, da so modre stene preveč kričeče ali zahtevne, lahko stavite na dodatke in ni nujno, da so majhni in diskretni. Tudi sedežna garnitura v svetlo modri barvi zna biti izredno lepa (mimogrede – ta iz Harvey Normana je res zelo originalna in udobna). Vsekakor je dobro, če ne pretiravate, kar dosežete predvsem tako, da izberete nekoliko bolj pastelne odtenke ter pustite intenzivno modro barvo, tudi temno, za majhne dodatke, kot so vaze, pepelniki, krožniki. Modra barva je idealna tudi za ljubitelje minimalističnega in sodobnega sloga, ker se dobro spoji z belo in ostaja vedno zelo elegantna. Tako kot vse barve tudi modra o vas pove veliko; če vam je všeč, pomeni, da ste samozavestna oseba, z veliko notranjo vedrino. Modra je povezana z ženskostjo, vodo in zrakom, modra daje ljudem, ki jo nosijo, zaupanje v prihodnost in avtoriteto.

Foto: Zen za Harvey Norman
Foto: Zen za Harvey Norman
Foto: Zen za Harvey Norman
Foto: Zen za Harvey Norman

Za konec še nasvet: če se počutite nemirni in se morate ponovno povezati z najglobljim delom sebe, izberite modro!

Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.