Moj recept za drugačne krekerje

Ne vem, kako naj jih poimenujem, saj so nekje med kruhom, krekerjem in mini focaccio. Pomembno je, da vam uspejo in so dobri tako, da gredo v hipu v promet, kar se bo vsekakor zgodilo, saj poleti vedno kaj jemo in so te suhe stvari zelo dobrodošle. Tukaj je torej hiter in enostaven recept za drugačne krekerje, mini focaccine, ki jih lahko obogatite z zelenjavo, paradižnikom, olivami, celo mletim mesom, čebulo (slednja je sploh vrhunska) in česnom (trojni jami, če ga prenašate na sebi in drugih!).

Krekerji malo drugače

Sestavine za 12 krekerjev

  • 250 g moke
  •  1 vrečka kvasa
  •  120 g vode
  •  30 g oljčnega olja
  •  1 ščepec sladkorja
  •  1 žlička soli
  • začimbe izbirajte sami (češnjev paradižnik, rožmarin, bučke, čebula, olive, origano, sol, poper …)
Krekerji malo drugače
Krekerji malo drugače

V skledo postavite moko, kvas, vodo, olje in zamesite. Dodajte sladkor in sol ter nadaljujte z gnetenjem, dokler testo ni gladko in homogeno, pomembno je, da ni grudic. Razdelite ga v enake dele, ki tvorijo kroglice, naj jih bo skupaj 12. Sploščite jih z dlanjo, ker je tako najlažje. Razporedite mini krekerje na pekač s papirjem za peko, na površino in s pomočjo čopiča dodajte slanico (zmešajte skupaj 3 žlice vode, 3 žlice olja in malo soli) in sestavine, ki ste jih izbrali. Za začetek vam svetujem čebulo, rožmarin ali česen. Ne pretiravajte, potrebujete le malo dodatka, saj bo že sam kruh izvrsten.

Krekerji malo drugače

Pri 180 stopinjah pecite 20-30 minut. Če boste pekli krajši čas, bo tudi kruh manj hrustljav, za učinek krekerja pa je kar dobro, da se peče 30 minut. Sporočite, če vam je uspelo!

Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

3 komentarji

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.