Mojca in Petja z novo kolekcijo Love Butterflies

Oblikovalki Mojca Celin in Petja Montanez sta  tudi tokrat zdruzili moči in v novi kolekciji govorita o ljubezni. “Love Butterflies” pripoveduje o občutkih, ljubezni, zaljubljenosti v modo, življenje, svetlobo. Osnovni kos je bela srajca, ki se v različnih oblikah sprehodi skozi stajlinge. Poudarek je tudi na temnem jeansu, tokrat v bolj glamuroznih krojih. Kolekcija je bogata s poletnimi oblekami, ki jih krasijo avtorski vzorci Petje Montanez. Materiali ostajajo zvesti filozofiji Principa: bombaž, bombažni poplini, svila, lan so nepogrešljivi. Tako sem se pogovarjala z Mojco Celin.

Love butterflies je naslov nove kolekcije, pod katero si podpisan ti skupaj s Petjo Montanez. Kakšna je kolekcija in o čem pripoveduje?

Lepota metuljev ni samoumevna – tudi metulji so najprej gosenice in postanejo barvite šele tekom svojega življenjskega cikla. Takšno je tudi življenje – včasih moramo preživeti številne preizkušnje, da spoznamo pravo lepoto sveta in ga kot takšnega začnemo živeti.
Vsaka ženska ima v sebi neomajno moč, s katero kraljuje v svojem življenju. Kolekcija “Love butterflies” je nastala v sožitju z naravo in z metaforo fotosinteze – ne glede na to, koliko negativnih in strupenih snovi se preko listov absorbira v rastlino, se negativno vedno konča kot nekaj dobrega.


Kolekcija govori o svobodi, ki se izraža tudi s pomočjo naravnih materialov. Koliko je danes pomembno staviti na materiale in eco modo?

Naravni material so esenca vsake Princip kolekcije. Zavedamo se svoje odgovornosti do uporabnice  in jo  z vso pozornostjo vedno tudi izobražujemo o pomenu dobrega oblikovanja v povezavi s trajnostjo.

Love Butterflies
Love Butterflies

V kolekciji najdemo avtorske vzorce petje Montanez; kako je potekalo vajino sodelovanje? 

S Petjo sodelujeva že nekaj sezon in ugotavljava, da imava  veliko skupnega in da razmišljava podobno. O inspiracijah, o katerih se pogovarjava, Petja nariše slike, ki se velikokrat razvijejo v vzorce. Ali pa obratno, narišem model in Petja doda vzorec. O kolekciji razmišljava skupaj  in skupaj ustvarjava. Novo kolekcijo najdete v trgovini Zoofa – Zadruga oblikovalcev in ustvarjalcev na Miklošičevi ulici 4 v Ljubljani.

Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.