Moje goste obrvi: kako do njih

Zdaj pa članek, po katerem ste spraševale in  kakršne imam tudi najraje! Zanimalo vas je namreč, kako negujem svoje obrvi in kako pridem do gostega videza. Iskreno povem, da sem dolgo razmišljala, ali bi sploh kaj napisala ali niti ne, saj je dejstvo, da so moje obrvi naravno goste in naravno takšne oblike. Imela sem srečo, ker sem jih v devetdesetih pošteno pulila, a kaj ko sem potem ugotovila, da me tanke obrvi postarajo in poleg tega delujem ostro in neusmiljeno, kar mi ni bilo niti najmanj všeč. Zato sem se nekega dne zbudila in kar pustila, da začnejo rasti; ta proces je bil mučen in dolgotrajen, skoraj toliko nevšečen, kot takrat, ko so me po pomoti pobarvali na blond in sem zdržala približno 24 ur. Res nisem bila za nikamor, še pred bratom sem se skrivala in seveda je bilo tako, da mi ni prihranil komentarjev, ne ravno pozitivnih. Pustimo zdaj te podvige in se torej osredotočimo na obrvi ter na njihovo nego.

Foto: Manca Kocjančič
Foto: Robert Krumpak
Foto: Zen

Kar morate vedeti

Negujem jih prav vsako jutro, sicer mi ni najbolj jasno, zakaj, a se vsako jutro zbudim z dlakami tam, kjer jih ne želim, in jih zato pulim, vendar le izven linije. Ko grem h kozmetičarki, in žal to ni ravno pogosto, ker nimam časa, jih malo razredči, a le zato, ker ji zaupam, drugače nisem prav dobre volje, če kdo pametuje, da so pregoste … Obrvi potrebujejo nego, zato jih enkrat na mesec tudi postrižem, in sicer tako, da jih počešem navzgor in potem s škarjicami za nohte odstranim tiste, ki so predolge. Potem jih počešem navzdol in prav tako postrižem predolge dlake. Naj še povem, da obrvi spremenijo barvo; ne le, da postanejo sive, temveč poleti čisto zbledijo. Denimo moje so zdaj že skoraj blond, ker živim na morju, kar se nedvomno pozna. Ko postanejo presvetle, jih pobarvam, ker prava barva obrvi poskrbi, da je cel obraz videti svež in spočit.

Lok

Pri loku je tako, da mora biti v harmoniji z vašim obrazom. Svojega sem našla s šablonami Anastasie. Poskusila sem vse tiste, ki jih dobite v kitu, in ugotovila, kateri je moj lok. Sicer so njene šablone kar dolge, a nič zato, saj jih obarvate z barvico v prahu in jo torej naknadno zbrišete. Te šablone so super tudi zato, ker se boste hitro naučile, kako narediti tako imenovano galebje krilo (pri njej se imenuje High Arch), torej kje se nahaj točka na obrveh, skoraj sredinska, kjer lahko greste čez rob in tako optično dvignete obrv.

Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Robert Krumpak

Čopiči in barve

Vedite, da za obrvi potrebujete dober čopič: mali, trdi in prave oblike, torej prav za obrvi. Najbolje je, da ga rahlo zmočite in potem dodate barvico v prahu: ta bo tako bolj intenzivna, a nikoli umetna. Vse skupaj fiksirate z gelom, kar je nujno, saj je ta barva zelo rahla in ne stoji na svojem mestu ves dan … Zato je bolje, da ko končate, uporabite še gel. Nimam najljubšega, uporabljam različne, a niso prosojni, temveč temno rjavi. Mnogokrat uporabljam navaden lak za lase, sploh za prireditve poleti, ker se potim in želim, da je make-up na svojem mestu. Glede barv je tako, da morate imeti 100 % svojo; odsvetujem vam uporabo barve za lase, ker se lahko poškodujete in ste potem rdeče še dva tedna, kar je res nesmiselno. Svojo barvo najdem v DM trgovinah, po pravici povedano niti ne vem, če imajo pri nas kakšno drugo (znamka je Depend), ta pa je dobra in obstojna. Moj odtenek je dark brown, torej temno rjava.

Dolžina

No, na to temo bi lahko veliko napisala, predvsem zato, ker moja dolžina ni prava. Morale bi biti krajše, a so mi všeč takšne. Mojstri ličenja pravijo, da postavimo svinčnik vertikalno, na zunanji rob nosu in tako dobimo točko, kjer se začnejo. Končajo pa se malo po očesu. Moje so daljše zato, ker mi je ta videz všeč in se mi zdi, da postanejo boj dramatične takrat, ko jih poudarim s svinčnikom. Stvar okusa. Vsekakor je bolje predolgo kot pa prekratko, ker se ostre in prekratke obrvi zelo opazijo, kot bi bil obraz nekoliko nepopoln ali nedokončan. Če niso naravno dolge, zarišite dlake tam, kjer jih ni, s trdim svinčnikom, da bo učinek čim bolj naraven.

Foto: Danja Marušič
Foto: Robert Krumpak
Foto: Manca Kocjančič

Nega z oljem

Tako kot obstajajo serumi za rast trepalnic ali tablete za lase, obstajajo tudi pripomočki za obrvi.  Sem za ricinovo olje, ki zelo pomaga pri naravni rasti, sicer pa menim, da so za goste obrvi dobre tudi vitaminske tablete za lase. Skupek vseh teh različnih načinov in neg pripelje do obrvi, ki so popolne. Poznam pa kar nekaj žensk, ki jih pulijo in pulijo, zato jih zdaj že skoraj nimajo več. V tem primeru vam težko svetujem, saj menim, da ne bodo več rasle in je škoda že narejena. Lahko se odločite za tetovažo, a le pri kozmetičarki, ki jo zelo dobro poznate in ji zaupate. Najslabše so slabo potetovirane obrvi, ker ne le da postarajo, temveč tudi spremenijjo obraz. In še to: poskusite pozabiti na okrogle ali prekratke  oblike, ker ne izgledajo dobro in so mnogokrat popolnoma mimo.

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

2 komentarja
  1. Lorela,se oproščam ,ampak jaz sem še vedno pri pričeskah.Sem stara 66 let.Rada bi nasvet,naj si pustim sive ali postrižem v frfru.Imam dolge lase vedno spete v figo ali kito.Imam droben podolgovat obraz.Sem vitke postave 162 cm in se rada bolj moderno oblačim.hvala za odgovor in hvala za vse prispevke, so mi zelo všeč.

    1. Draga, nisem pozabila, bom napisala članek na to temo, obljubim. Drugače pa tako: osebno obožujem dolge lase, če so zdravi jih ne bi postrigla, za kratke je še vedno čas. Sploh če je obraz podolgovat vam figa prav gotovo zelo pristaja. Če bi se postrigla pa da, so lahko tudi sivi, v tem primeru pa je vseeno dobro, da imajo barvo in če so tu in tam sivi, pa nič zato. Važno je, da las ni suh in razbarvan, da deluje zdravo. Objem in hvala, ker nas berete xoxo

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.