Moje obleke na 38. festivalu Melodije morja in sonca

Drage moje, to je že tradicionalna objava, kajne? Tudi letos sem namreč vodila festival Melodij morja in sonca, ki se je odvijal v avditoriju v Portorožu; gre prav za “gospod festival”, saj je imel letos 40. obletnico. Kot sem vam že omenila, je bila moja sovoditeljica čudovita oseba in dobra prijateljica Bernarda Žarn, prav tako televizijka, s katero sva si delila oder in čudovito občinstvo v razprodanem avditoriju, ki je kar pokal po šivih. Preden začnem pa hvala vsem, ki ste bili tam, hvala prijateljem festivala, ki ga tako pridno in zvesto spremljajo vsako leto, in hvala občinstvu, ki je tako glasno, razigrano in dobro razpoloženo, da se vsako leto znova sprašujem, zakaj ni več tovrstnih prireditev. A ker je Glitter predvsem stran o lepem in o modi, bo seveda tekla beseda o oblekah, ki sem jih tudi letos nabavila v meni zelo ljubem tržaškem butiku Qualcosa di Blu, kjer najdete stvari za poroko in tudi ogromno izbiro za večerne priložnosti. Na odru festivala je bilo letos veliko belega, tudi dodatki na sceni, zato sva se z Bernardo in odločili za rdečo nit, ki je postala svetla nit, saj so se vse kreacije ujemale med seboj.

Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen

Preden se sproži debata o tem, ali so bile obleke poročne ali ne, naj povem, da je bila poročna le zadnja, sicer če bi bilo zaradi mene, bi še kuhala testenine v poročnih kreacijah, ker so mi noro všeč, a toliko o tem, kakšne so v tem trenutku svečane kreacije po svetu: pač svetle. Prva je bila polna kristalov na topu in z zelo lesketajočim krilom iz tila.

Foto in make-up: Biljana Babič
Foto in make-up: Biljana Babi
Foto in make-up: Biljana Babič
Foto in make-up: Biljana Babič
Foto in make-up: Biljana Babič
Foto in make-up: Biljana Babič
Foto in make-up: Biljana Babič

Druga kreacija mi je bila noro všeč. Znamka Pronovias za red carpet, popolnoma gladka in z dolgim repom. Toplo pozdravljam pentljo v pasu in enostavnost tega kroja, ki pa je bil, v mojih očeh, izredno eleganten. Gladka linija je zelo sodobna, a nikakor dolgočasna, zelo mehak in udoben material pa je omogočal odlično gibanje na odru, saj sva z Bernardo neprestano tekali gor in dol po stopnicah.

Foto in make-up: Biljana Babič
Foto in make-up: Biljana Babič
Foto in make-up: Biljana Babič
Foto in make-up: Biljana Babič
Foto in make-up: Biljana Babič
Foto in make-up: Biljana Babič
Foto in make-up: Biljana Babič
Foto in make-up: Biljana Babič

Tretja kreacija je v slogu boho mode. Te obleke me neskončno navdušujejo in najraje bi videla, da bi bile vse v tem stilu. Res je, da je bila še najmanj televizijska in spektakularna, a ta nežnost mi je zelo blizu in prav uživala sem v njenem objemu. Všeč mi je bila tudi snežno bela barva namesto bež, nekaj drugačnega, a kot rečeno, ne poročnega. Če bi denimo skrajšala obleko, bi jo lahko nosila še za veliko priložnosti, ne le za tako velik in pomemben oder.

Foto in make-up: Biljana Babič
Foto in make-up: Biljana Babič
Foto in make-up: Biljana Babič
Foto in make-up: Biljana Babič
Foto in make-up: Biljana Babič
Foto in make-up: Biljana Babič

Četrta in najbolj razkošna ter zahtevna kreacija je bila poročna. Všeč so mi bile rože v marelični barvi, skrite pod tilom, zelo sofisticirano in z neverjetno oprijetim korzetom, v katerem sem komaj dihala. Od vseh oblek je bila ta daleč najbolj zahtevna, tudi zaradi teže, a verjamem, da je na odru pustila pečat, sploh v zadnjem delu, ker je bil velik kot oblak in zelo, zelo dolg. Za mojo podobo in tokrat tudi za Bernardino (saj veste, girl power, oziroma kar woman power) je poskrbela vrhunska Biljana Babič, ki se ji prav posebej zahvaljujem zato, ker me vsakič znova spremeni v Žensko z veliko začetnico. Pa ne le to: obleka včasih prav naredi človeka in za tovrstne projekte potrebuješ tudi veliko samozavesti. No, midve sva jo prav gotovo imeli.

Foto in make-up: Biljana Babič
Foto in make-up: Biljana Babič
Foto in make-up: Biljana Babič
Foto in make-up: Biljana Babič
Foto in make-up: Biljana Babič
Foto in make-up: Biljana Babič

Hvala vsem, ki ste naju tako podpirali. Hvala Bernardi za pogum, objeme in žensko čarovnijo. Tisto pravo, ki te zadane kot klofuta in za katero veš, da je prav brez kompromisov.

Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

34 komentarjev
 1. Po pravici povedano zgledajo vse porocne in porocne obleke ne sodijo na festival. Kot neka modna strokovnjakinja bi to morala vedeti. Sicer lepo,a vcasih zlo kicasto.
  Cestitke Berni,brez nje nebi bilo tko kot je bilo…Naravna v vseh pogledih.:)

  1. Pozdravljena Nina,
   se ne strinjam s tvojim komentarjem.
   Ravno zato, ker je Lorella modna strokovnjakinja točno ve kaj obleči na tako veliko prireditev.
   Po mojem mnjenju najboljše oblečena slovenka na odru in nasploh!

   Lp, Nataša

  2. Spet nesmiseln komentar poln zenske zavisti…res zalostno, ker je vcasih bolje biti tiho. In mimogrede so bile tudi Bernardine obleke svetle tako, da je vse skupaj zelo jasno! Mislim, da takih bralk Lorella ne rabi in mi se manj.

  3. Draga Nina, saj bi kaj napisala, a mislim, da je Danijela povedala vse. In naj še dodam, da pri nas lahko mirno napišete tudi pravi naslov elektronske pošte, ker ne maramo mask. Tudi to je bonton.

 2. LEPA, LEPA in še enkrat LEPA 😉
  Prekrasne obleke, sploh prva.
  Čestitke obema za vodenje.
  Imata pa prav nalezljiv smeh 😉 😉

 3. Vse obleke so zelo lepe, ne razumem pa zakaj se morata voditeljici 4x preobleči? Je bistvo prireditve glasba ali moda?

  1. Draga Alenka, morda le zato, ker je lepo. Bistvo festivala je seveda glasba. 14 pesmi in 4 najine obleke, težko razumem, zakaj je lahko moteče. Lep dan želim

 4. Končno en dogodek poln glamurja. Všeč mi je, da se voditeljici večkrat preoblečeta in všeč mi je, da sta bili na odru dve ženski. Mogoče se bomo počasi približali italijanskim šovom, no čeprav pri njih je en velik minus vedno star voditelj, pa lepa ženska zraven. 🙂

 5. Bravo, bravo, bravo ženske! Korajžno nadaljujmo po tej poti! Naj negativni komentarji služijo kot spodbuda in znak, da smo na pravi poti!
  Čudovito je vse: glasba, oblačila, vodenje festivala in ves ostali glamur. Vse je tako, kot mora biti!
  Hvala za lep večer, poln dobre ženske energije!

  1. Draga Vesna, hvala iz srca! Se strinjam…negativnost mora biti zato, da prej cenimo pozitivnost! In me smo pozitivne, kot sem mnogokrat rekla in napisala, smo vražje ženske, kdo pa nas ustavi?? xoxo

 6. Predraga Lorella, najprej ISKRENE ČESTITKE, ker si uspela razburkati slovensko žensko miselnost o modi in stilu! Načeloma ne komentiram izbora modnih strokovnjakov in strokovnjakinj, ker pač nisem strokovnjakinja na tem področju. Lahko mi je nekaj všeč ali pa tudi ne – skratka, gre za moje osebno pavšalno mnenje.

  Kar se pa tiče festivala MMS, spremljam ga že od otroških let in bom napisala samo eno – zame je bil bistvo v kreativni navezi Danilo Kocjančič – Drago Mislej Mef. Pesmi, ki sta jih ustvarila, bodo ostale za vedno. Odkar se je poslovil Danilo, je odšla tudi vsa mistika, romantičnost in čarobnost festivala.

  In kljub temu čakam festival vsako poletje z odprtim srcem……

 7. Obe sta bili zelo lepi, všeč mi je bela barva in komaj sem čakala, da se preoblečeta, lahko bi zamenjale še več oblek, to mi je všeč pri MMS-u, ker nestrpno čakam na presenečenje. Odlični sta bili v vseh pogledih.

 8. Čudoviti voditeljici v krasnih oblekah in zelo lep večer v vajini družbi!
  Spoštovane kritičarke, urejenost voditeljev je spoštovanje do gledalcev in poslušalcev in tudi to je bonton!
  Bili sta ČUDOVITI!
  Gospa Biljana, kot vedno krasen make-up in prečudovite fotografije! Tudi vi si zaslužite vse pohvale!

 9. Mislim, da je ena od avtentičnih ženskih lastnosti tudi naklonjenost Lepoti-iskanje lepega, zato mi je všeč, če se izraža tudi v oblačilih, v stilu oblačenja, v izboru, ki ga oseba potem zna nositi in se ji prilega. Sedaj pa še ta zanimiv komentar izbora oblek. Smiselno zaokroženo. Zakaj ne o Lepoti kot eno od kvalitet bivanja tudi ob tej priložnosti?

  1. Draga Suzana, kako se zelo, zelo strinjam! Smiselno zaokroženo…zelo lepo! Objem in lepo poletje želim xoxo

 10. Pozdravček,

  ne želim komentirati mnenj ostalih, ker mislim, da ima vsak pravico izraziti svoje mnenje( seveda obstajajo tu različni načini),
  želim povedati le to, da sta bili OBE na festivalu izredni v živo še veliko lepši.

  Kar se mene tiče je bil cel festival izreden in sem zelo uživala

  1. Hvala Rita! Sem zelo vesela, da ste uzivali, tudi mi smo, prav vsi 🙂 Te dni poslušam veliko pozitivnih komentarjev in sem zelo srečna, ker je festival ogromen zalogaj, zahteva veliko energije in na koncu vsi okrevamo. Tudi od sreče 🙂 Objem

 11. Spostovani dami, Bernarda in Lorella!
  Obuzujem vajin glamur, energijo in vedno brezhibno urejenost, ki topli duso, a seveda po meni videno, odraza neizmerno spostovanje do soljudi, ki jim ozalsamo pogled in pobozamo s sapico parfuma. Poklon do tal
  Ps
  Jaz imam glamurozen poslovni prostor – iscem ekipo, ki bi na sodoben nacin ozavescala neznejsi spol o oblacilni kulturi in osebnem izgledu, tako, kot so mene v 80-tih, ko sem bila manekenka. Lp

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.