Moji lepotni obredi za brezhibno telo in formo

Z LifeClassom v Portorožu sodelujeva že nekaj časa in moram reči, da sem nad njihovimi storitvami vedno navdušena. Srečo imam, ker živim na obali, kjer morje nedvomno blagodejno vpliva na moje počutje in pomirja dušo, po drugi strani pa imam tik ob sebi kar nekaj svetovno znanih centrov dobrega počutja in masaže, kot so Wai Thai, Thalasso ter Shakti Ayurveda. Vsak pripoveduje svojo zgodbo in pravzaprav ni enostavno strniti vseh njihovih storitev v en sam članek, a bi rada napisala nekaj o storitvah, ki so me osebno zelo navdušile in me v tem decembru tudi zelo sprostile. Ker pa je tako, da imam že nekaj časa težavo z napetimi mišicami na desni strani telesa, najbrž tudi zaradi odbojke, so mi masaže, olja in terapije prišle zelo prav.

Kompleks bazenov

Najbrž je pri vseh tako, da modrina sprošča. In ko se nahajaš na morju ali pač na bazenu, postane vse veliko bolj umirjeno in v ravnovesju z vesoljem. Sama bi lahko ležala ure in ure, prebirala svojo najljubšo revijo ali plavala v prijetno topli vodi. Takoj bi podpisala, če bi lahko vse to počela vsak dan, a tudi tu in tam je prav in dobro dene, vsako leto pa si prav obljubim, da bom v prihodnje imela več časa za te stvari, ki so še kako pomembne za notranji mir in zato, da smo na koncu dneva bolj produktivni.

Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen

Foto: Zen

Shakti Ayurveda Center

Če ga še niste obiskale, potem resnično morate. Ta kraj je nekako tako, kot bi stopil na drugi planet, saj še čas teče na drugačen način. Masaže, ki jih lahko izberete, so skoraj neskončne, osebno mi je všeč zato, ker so olja topla, v zraku diši po limoni, naredijo ti tudi strokovni pregled in analizirajo doše, na koncu vsega pa mirno piješ kavo in uživaš življenje. Resnično ni lepšega. In kar te najbolj premami, je tišina, ker vse teče gladko in brez besede, zdi se mi, da gre prav za moč pogledov in ljudi, ki zelo dobro vedo, kaj počnejo.

Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen

Savne

Ko sem bila prvič v savni, pred mnogimi leti in na smučanju, nisem vedela, kaj pričakovati, mislila sem si samo, da ne bom zdržala. A potem se je izkazalo, da savna zelo dobro dene za dihala in pomaga pri tem, da bolje dihaš, povrh vsega krepi imunski sistem in je zato pozimi zelo pametna odločitev. V LifeClassu vam ponujajo veliko različnih savn, všeč so mi, ker niso za maso, saj mora biti savna tudi intimno doživetje, kjer se lahko sprostiš brez zadreg in poslušaš telo. Skratka gre za celostno izkušnjo, ki je neprecenljiva.

Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen

Joga razredi

Zame je joga izziv zato, ker sem ženska, ki uporablja uteži za vadbo in fit telo, po drugi strani pa mi je všeč odbojka, kjer je nabijanje žoge prav terapevtsko. Najbrž razumete, o čem govorim. Joga pa poteka na popolnoma drugačen način in v bistvu zahteva še več koncentracije in mirnih živcev. Super je to, da ko ti pokažejo vaje, jih potem lahko izvedeš tudi doma na preprogi in pred televizijo, dolgoročno delujejo in se rezultati poznajo. Povrh vsega te naučijo pravilnega dihanja, kajti ne boste verjele, a sodoben človek je pozabil tudi to osnovno stvar in načeloma vsi dihamo na napačen način.

Foto: Zen
Foto: Zen

Thalasso center

Poznam ga že dolgo, saj sem pred mnogimi leti hodila prav sem na terapijo za hrbet. Od vseh tretmajev, ki so mi jih predpisali, je bil ta najbolj učinkovit in tako sem tudi rešila težave z išijasom. Tokrat sem si privoščila fango za hrbet; gre za vroč fango, ki ima zelo močan vonj, in nima le lepotnih učinkov, temveč tudi terapevtske, proti bolečinam. Vse skupaj je sproščujoče in prijetno, tudi koža se mi je zdela prenovljena in bolj gladka, hvaležen pa mi je bil predvsem hrbet, kar ni tako nepomembno!

Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen

Lepotni center

Tukaj si lahko privoščite vse klasične lepotne tretmaje, tudi masažo obraza in dekolteja z lesenimi valčki, ki poskrbijo, da je koža bolj napeta in čvrsta. Ta tretma je odličen tudi za celulit, sicer ga nisem preizkusila, a imam to v mislih. Valjanje po maščobnih blazinicah poskrbi zato, da se maščoba dobesedeno razbije, kar je z ročno, navadno masažo zelo težko. Ne gre za tretma, ki ga naredimo le pred poletjem, temveč lahko začnemo že zdaj, da koža bolje izgleda in je bolj napeta.

Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen

Whai Thai Center

Sem upala, da me pustijo tam in zaklenejo, ker je bil ambient za dva tako čaroben, bogat in razkošen, da se mi ni dalo nazaj v svet. Notri je tudi jacuzzi za dve osebi in pa seveda preproge za masažo, ki je bila vrhunska. Ne morem reči, da ni bila boleča, a sem bila na koncu prenovljena in končno se je bolečina na desni strani telesa umirila. Tajka je povedala, da sem bila polna vozlov in da je to problem sodobnega človeka, ki naj bi šel na masažo enkrat na teden. Želim si, da bi bilo lahko res tako!

Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen

Medicinskem centru

Tukaj poteka diagnosticiranje pacientov in tukaj dobite odgovore na vsa vaša vprašanja. Gre tudi za center, ki poskrbi za mlajši videz z različnimi terapijami, saj njihovi zdravniki izvajajo napredne zdravstvene metode. V kombinaciji s sodobno medicinsko tehnologijo poskrbijo za naše neomejeno gibanje in za življenje brez bolečin. Pivoščila sem si terapijo proti celulitu, ki je nekaj posebnega tudi zato, ker se med izvajanjem pogled kar izgubi v neskončni modrini tik pred Lifeclass kompleksom. 

Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen

 Naj povem, da sem se imela zelo lepo in prav super bi bilo, če bi bil lahko vsak december takšen.

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

2 komentarja
 1. OMG, sem kar zelena od zavisti, ko te takole gledam….;-))) Čudovito, vse in ti!
  Sicer pa vsakič, ko grem na masažo (kar je mimogrede čisto premalokrat), si potem rečem, da si bom vsak mesec privoščila malo razvajanja, pa je potem spet leto naokrog, preden grem:-)
  In danes po službi se prepustim terapevtski masaži hrbta, can’t wait!

  Lep vikend
  Darja

  1. Jooooj, ne govori, jaz sem ista! Skozi govorim, da moram iti in potem je cel svet pred mamo, pa sem prav jezna.Več tega, nedvomno!!! In enkrat greva kar skupaj, da je še čvek! xoxo

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.