Mojih deset lepotnih pravil za lažje življenje

Srčno upam, da znate biti tudi ve zmedene in brez časa, kljub temu, da obožujete kreme, make-up in red je tako, da se tu in tam sesujete. Meni se sicer to dogaja redno in vsakič znova pravim, da bom sedaj našla več časa za tiste majhne, velike obrede, ki poskrbijo ne le za lepši izgled, temveč tudi za mir v duši. Prav pred kratkim smo se s prijateljicami pogovarjale o tem, da je pri teh letih suhi šampon enako pomemben kot vino v hladilniku. In nasmeh na obrazu je edino, ker resnično šteje takrat, ko nosiš svet in vesolje na ramenih. Ok, saj nam v resnici ni slabo, a vseeno so včasih dnevi tako noro dolgi (in ljudje tako noro sitni), da ni za nikamor. Če sem nazadnje pisala o pravilih srečne ženske, vam danes podam nekaj nasvetov za lepotno obarvano 2019. Jaz se jih bom sveto držala, seveda v upanju, da čim manj grešim.

Vir: Pinterest

Nasmejane zase in za življenje

To je najpomembnejši ključ za uspeh, dobro voljo, lepoto ter vse ostalo. Drage moje, nasmeh, tudi na silo, reši vse zagate. Saj vem, da imate tu in tam voljo koga nokavtirati ter vzeti torbico, avto, nekaj denarja in zbežati na Sejšele, a ker ni vedno izvedljivo, se raje umirite, osredotočite nase, nasmejite in poskusite odmisliti. Preprosto: odmisliti.

Vir: Pinterest

Hitre rešitve so včasih nujno potrebne

Katere? Suhi šampon prav gotovo, popravek laka samo na konicah, zobna pasta na mozolju (še vedno deluje), umivanje zob s prstom (če nimamo ščetke) in deodorant takrat, ko smo pred sestankom in smo tako živčne, da bi najraje zbežale. Majhne rešitve, ki olajšajo življenje, zakaj jih torej ne uporabiti? Ko sem v paniki, vedno pomislim, da vsekakor nisem edina v taki situaciji in če so druge preživele, bom tudi jaz. Podobno sem si govorila, ko sem rojevala … hmmm … pa mi je le uspelo.

Vir: Pinterest

Red v lepotni torbici (v moji so najbrž že podgane)

To pa je izziv, kajne? Moja je v obupnem stanju, a le zato, ker vedno dodajam in ne vržem stran. Sem pa nazadnje naredila red in vrgla v smeti kup stvari, ki jih nisem uporabljala. Zdaj vsaj diham. Na koncu je tako, da vedno uporabljamo ene in iste stvari, zato nima smisla, da kopičimo kot hrčki. In najbrž veste, da so super poceni izdelki običajno tudi super zanič …

Vir: Pinterest

Make-up vsak dan

Ker dvigne samozavest in poskrbi, da se počutite dobro, urejeno, lepo, mar ni to dovolj? Če ste kdaj slabe volje, naredite dve stvari: dober make-up, potem pa pojdite v trgovino in nabavite šopek rož. Kar tako, ker si zaslužite. Make-up je ključnega pomena za lepo podobo, sicer poznam nekaj žensk, ki ga ne uporabljajo, a zdi se mi, da bolj zato, ker so lene in hkrati menim, da nekaj izgubijo: obred le zase, kar je neprecenljivo.

Vir: Pinterest

Če imamo težavo, se je lotimo takoj

Denimo s suho ali mastno kožo, z mozolji, ki se prikažejo v zrelih letih, ali s celulitom. Pojdite takoj v napad in najdite stvari, ki vam ustrezajo. Razlog je zelo enostaven: prej ko ukrepate, bolje je. Mislim, da smo dovolj pametne in zrele zato, da se zavemo, kako je preventiva pomembna. Ne čakajte, pojdite v lekarno ali parfumerijo in najdite produkt, ki vam bo olajšal življenje, saj prav gotovo obstaja.

Vir: Pinterest

Sivčki so K.O.

Nočem jih več videti. Povem vam, kot ženska s temnimi lasmi, da me prav morijo. In glede na to, da me nekdo frizira vsaj dvakrat na teden, sem že malo sita komentarjev v smislu: “O, kdaj pa si se barvala?” Ker je najbrž tako, da bi se morale barvati enkrat na teden za wonder woman podobo, a če se spustim na realna tla, je že tako, da še enkrat na mesec komaj prilezem do frizerja. Torej, drage frizerke, bodite tiho, v zameno se bomo me bolj potrudile z nego in barvanjem.

Vir: Pinterest

Prava krema za obraz

Proti gubam seveda, oziroma izberite takšno, ki vam ustreza in poskrbi za večjo mero lepote. Vsaka ženska mora dobro vedeti, kaj potrebuje njen obraz, saj se te potrebe spremenijo skozi čas in tudi me si v določenem trenutku zaželimo nekaj drugačnega. Torej imejte vedno pravi nabor krem za čez dan in zvečer, pa nikar ne pozabite na maske, ki so ključnega pomena za lepoto in obrede. No, ponovno smo tam!

Vir: Pinterest

Boljša hrana za boljšo kožo

Malo pazite na kruh, alkohol, hamburgerje in nezdravo hrano. Saj vem, da je včasih prav nemogoče jesti doma, kuhati in imeti normalen obrok, a naj bodo nenormalni obroki izjema, ker se pri 40 letih pozna vsako zrno, ki ni preveč kvalitetno. Vzemite si čas, imejte v hladilniku zdrave stvari in poskusite jesti ob normalni uri, torej ne preveč pozno. To se resnično da, če se dobro organiziramo.

Vir: Pinterest

Piling redno, tudi po telesu

Je zelo dobra stvar zato, da krema pride do vaše kože in se tudi čez zimo znebite obrazne sivine. Tudi telo potrebuje piling, pri sebi opažam, da dober piling in krema za telo ali mandljevo olje naredijo prav čudež proti suhosti in celulitu. Je pa treba biti dosleden in si vzeti čas, čeprav le 10 minut, torej imeti predvsem v misel, da vas čaka delo v kopalnici, in potem boste na konju.

Vir: Pinterest

Gel na nohtih nekajkrat na leto, za vse ostale dni pa dober lak

Roke so naša vizitka in so zato zelo pomembne. Ne pozabite nanje in imejte vedno v mislih, da jih morate negovati s pravimi kremami, olji, nalakirati nohte ter si tu in tam privoščiti obisk dobrega salona. Fascinirajo me tisti v trgovskih centrih, ki te res hitro uredijo; na začetku se mi je zdelo prav bizarno, da skoraj pred vsemi opraviš ta obred, zdaj pa ga zelo razumem. Pač imamo vedno manj časa, zato pridemo in odidemo, torej so tovrstni saloni še kako pameten posel.

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

1 komentar
  1. Krasno, tako sproščujoče je prebrati tvoje misli, ki jih daješ na papir. Večkrat se mi nariše nasmeh na obraz in mi srce zaigra, ker skoraj vse tako, kot bi pripovedovala jaz, le da tebi pero mehkeje drsi po papirju.

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.