Na kaj biti pozorne pri vsakdanji negi obraza

Jesen ni zgolj obdobje modnih sprememb, temveč se nenazadnje novi, hladnejši sezoni prilagajajo tudi mnogi lepotni faktorji, vsekakor med njimi tudi naša vsakdanja nega kože. Ponavadi je tako, da tiste lahkotnejše kreme zamenjajo veliko gostejše, pa tudi sama količina nanosa se spremeni. In še to, tako kot pri oblačilih, kjer že v začetku prehodne sezone v veljavo stopi pravilo plastenja, le-to svoje mesto najde tudi med nego obraza, saj ponavadi za zaščito pred vetrom in mrazom potrebujemo nekoliko več proizvodov, kot sicer skozi vroče poletje. Vsekakor pa vedno velja, da pri izbiri ostanemo pozorne na naslednje:

Pinterest

Tip kože

Prepričana sem, da večina med vami že dobro ve, v katero kategorijo kože sodi, naj bo to občutljiva, mastna, suha ali kaka druga. A vseeno se včasih zgodi, da se opredelimo na eno skupino, kasneje pa ugotovimo, da nam izdelki, namenjeni tej, preprosto ne ustrezajo. Predvsem se to rado dogaja pri mastni koži, ki pa ni vedno nujno takšna sama po sebi, temveč je za preveč sebuma v resnici kriva njena slaba bariera, izredna občutljivost na določene izdelke in podobno. Ob tem je vedno dobrodošlo mnenje strokovnjaka, a hkrati tudi naša vsakodnevna pozornost na odziv kože ob uporabi serumov, krem in nenazadnje tudi pudrov šteje še veliko več.

Dodane dišave

Sama stavim predvsem na izdelke brez dišav, saj so te največkrat vzrok za mnoge reakcije kože, sploh za rdečico, izpuščaje in/ali pretirano izločanje olja, pogosto je torej to skriti povzročitelj mnogih tudi včasih nepričakovanih težav s kožo. Res pa je, da v kolikor je vonj izredno blag in so sestavine predvsem naravnega izvora, po večini koža to tudi lepo sprejme.

Sant olio

Gostota in nanos

Tudi tu velja kanček pozornosti, saj se včasih določeni proizvodi med seboj celo ne smejo mešati, zaradi medsebojne reakcije, spet drugič gre zgolj za prenasičenost z izdelki, ki, če ne hujšega, povzroča “svaljkanje” in luščenje odvečne kreme, primerja ali pudra. Morda še namig – med vsakim nanosom pustimo, da se izdelek dodobra vpije, med nego in ličenjem pa, v kolikor je to le možno, dodajmo polurni razmak.

Derma Eco

Zaščita pred sončnimi žarki

Ta ni bistvena zgolj v poletnih mesecih, temveč kar skozi celo leto. Vsaj eden od izdelkov naj torej vsebuje najmanj faktor 30, a še veliko bolje 50, pozor le z nanosom okoli oči, saj nas lahko ob prisotnosti večje vlage, sploh pa ko se potimo, začnejo peči.

CeraVe

Dolgoročna uporaba

Nenazadnje morda še stavek o tem, da niso vsi izdelki za nego obraza namenjeni dolgoročni uporabi, včasih lahko le-ta povzroči več škode kot koristi, sploh ko gre za agresivnejše sestavine. Preverimo torej slednje in tudi navodila na embalaži, za dodatne informacije pa je dobro pogledati tudi na splet.

Lucy T.

Ljubiteljica narave, besed, glasbe, potovanj, organiziranosti in seveda vsega, kar diši po lepoti in glamurju ...

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.