Popolna ženska harmonija

Spomladansko in jesensko enakonočje sta simbola univerzalnega ravnovesja, ki nas na podlagi naših prizadevanj, stremljenj in zaslug potiska, da v svojem bitju dosežemo stanje androgene zavesti, simbiozo anime in animusa ter popolno vključitev v božansko harmonijo. Ta astrološki trenutek, ki predstavlja enakovrednost med dnevom in nočjo, ustvarja v človeku stanje ravnovesja med potrebo po telesni aktivnosti in izražanjem čustvenega potenciala. V resnici smo zdaj, resnično zdaj, popolne. Zato, drage moje bralke, veličastne ženske in čarovnice, kako se počutite? In ne, to ni zgolj formalno vprašanje, saj me dejansko zanima. Z vami danes delim popolnost ženskega obstajanja in dejstvo, da vsaj pri meni bolje res ne bi moglo biti.

Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen

Glavna lekcija tega trenutka mirovanja je naučiti se harmonično združevati koristno s prijetnim, materialno sfero z duhovno. Jesensko enakonočje je poseben trenutek v velikem krogu narave, v katerem se uresniči tisto, kar je rekel Jezus v Svetem pismu: »Kar seješ, to boš žel.« Jesensko obdobje je par excellence obdobje žetve za tiste, ki živijo na severni polobli, a če pogledamo dlje od fizičnega in vsakdanjega, lahko to resničnost ekstrapoliramo v mikrokozmos našega bitja. Jasno je torej, da je vsak pomemben astrološki trenutek povezan z določeno simbolično fazo v evoluciji vsakega človeka. Torej, ponovno, kako ste? Če morda odgovor ni “briljantno”, čeprav srčno upam, da je temu tako, je to odličen čas za to, da izberete novo pot in najdete sebe v svoji popolnosti. Jutri je ta dan, a osebno sem vedno za, da se teh premikov lotimo čim prej.

Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen

Zaradi tega energijskega ravnovesja, ki je značilno za jesensko enakonočje, bodo vsa dejanja, ki se izvajajo v tem intervalu (tri do pet dni okoli tega obdobja, torej jutrišnjega dne), podprta z močnimi čustvi, ekspanzivnimi in blagodejnimi občutki, ki bodo vplivali na odpravo mnogih človekovih, ne ravno plemenitih, nagnjenj, kot so trma, materialne obsedenosti, pretirano kritiziranje, pretirane zahteve. Če vse skupaj malo spustimo in postanemo ravno prav introvertirane, zna biti, da se vam bo življenje na široko nasmejalo. Občutek melanholije, ki ga dajejo rumeni in padajoči listi, je treba energijsko pregnati. Nostalgija za preteklostjo, »tradicionalistično« objokovanje ne ustreza plemenitemu človeku: me vse vemo, da je v kozmosu tisto, kar propada in umira, v pravičnosti uravnoteženo s tem, kar nastaja in se potrjuje. Jesensko enakonočje praznuje potrditev volje, sposobnosti zastavljanja ciljev in doseganja odličnih rezultatov.

Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen
Foto: Zen

Seveda je življenje ravno prav polno mehurčkov, da te marsikdaj odnese na drugi breg in potem ne veš, kaj bi tam počel. A ostanimo fokusirane na dobro in predvsem na to, kar si želimo. Veselim se mojega čarobnega in magičnega vrta, ki bo prav te dni pokazal povsem drugačen obraz: bo manj zelen, manj divji in nekoliko bolj tih, in tudi modre hortenzije v gozdu bodo postale sramežljive in zato skrile svojo lepoto. A to mi je všeč, ker je kot obljuba, da se vse tako ali drugače vrača, in hkrati tudi vabilo, da poiščem sebe, mir in spokojnost ter uživam v času, ko je vse v popolnem ravnovesju.

Foto: Zen

Želim vam uspešen ekvinokcij, moje čudovite Ženske.

Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

2 komentarja
  1. Tudi zame je tudi to obdobje nabito s takimi in drugacnimi custvi. Nekaj dni nazaj se nam je pridruzilo novo, malo bitjece (se ena Sofia, ime je izbral moz in priznam, da se nisem pritozevala, saj je cudovito 😉 ) in iscemo novo ravnovesje in razresujemo izzive, ki jih prinese vsak nov dan. A je lepo, te popelje nekam v visave, ko te pogledajo tiste male ucke, ko male rokice se ne kontrolirano mahajo naokoli, in tisti mali prstki…

Leave a Reply

Your email address will not be published.