Naj zasijejo lakasti čevlji

Želite že od jutra naprej občudovati lesk svojih čevljev? Potem izberite lakaste. Gre za enega od najbolj priljubljenih, trajnih in hvaležnih materialov, ki že leta kraljuje na modnih brveh in v prestolnicah mode.

Vir: Pinterest

Če razmišljate o nakupu lakastih usnjenih čevljev, je letos pred vami težka, a zabavna naloga. Lak namreč prevladuje na obuvalih najrazličnejših oblik in stilov − balerinke, gležnjarji, bulerji, škornji, oxfordke, supergice, mokasinke … Material, ob katerem vas ne bo skrbelo niti takrat, ko boste morali preskočiti kakšno lužo, je edinstven tudi zato, ker se odlično kombinira s preostalimi. Igra barv in vzorcev pa je iz leta v leto bolj priljubljena. Idealno se kombinira tudi z drugimi kosi vaše garderobe, zato vam ponujamo nekaj praktičnih nasvetov, kako svoje nove lakaste čevlje umestiti v svojo modno kolekcijo.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
www.mass.si
www.mass.si

Pri nakupu klasičnih lakastih čevljev si zapomnite, da je z njimi preprosto ustvariti katerokoli sliko. Če govorimo o barvnih variacijah, so čevlji iz črnega lakastega usnja daleč najbolj elegantni. Enobarvni modeli so popolni kot klasične možnosti k belim, rjavim, bež in rdečim kombinacijam. Za bolj romantične ženske je idealno poigravanje lakastih čevljev s cvetličnimi vzorci na oblekah in krilih. Med vodilnimi v času jeseni sta rdeča in listnato oranžna barva.

Vir: Pinterest
www.mass.si
www.mass.si

Če želite v svojo poslovno obleko vnesti nekaj modernega piša, kombinirajte lakaste čevlje s srednje dolgimi hlačami. Tovrsten službeni hlačni kostim izraža samozavestno in močno damo. Če se odločite za lakaste čevlje v rjavih odtenkih, potem jih kombinirajte z oblačili podobnih barv. Črne kavbojke in usnjena jakna v barvi čevljev ter majica, ki v belih ali smetanastih tonih doda svežino. Tovrstna obutev se ujema tudi z rdečimi ali burgundskimi hlačami, z oranžnimi, bež in celo breskovimi plašči in jopami. Vedno lahko dopolnite sliko tudi s svetlim ovratnikom ali šalom.

Vir: Pinterest
www.mass.si
www.mass.si

Rdeči lakasti škornji se dobro ujemajo z raztrganimi kavbojkami v tesno prilegajočem obrisu. Poleg lahko izberete masiven in širok pulover, pončo ali voluminozno jakno. Čevlji z lepo ploščo ali klinom se najbolje nosijo z ravnimi kavbojkami in nekoliko daljšo srajco. Beli ali letos najbolj modni beli lakasti bulerji so videti odlično z bujnimi krili in svetlimi A-line oblekami.  S čevlji pa ne ustvarjamo zgolj modnih ’lookov’, ampak tudi oblikujemo svojo postavo. Kadar lakirani čevlji z velikimi kvadratnimi petami gladko prehajajo v tesne modre kavbojke, podaljšajo vašo silhueto, medtem ko bodo masivni škornji zanimivo videti na vitkih nogah, saj jim poudarjajo krhkost.

Vir: Pinterest
www.mass.si
www.mass.si

Ob lakastih čevljih pridejo še bolj do izraza tudi naše hlačne nogavice, kjer z vzorci popestrimo naš celoten ’look’. Ne glede na to, katere vrste lakaste čevlje izberete, se ne bojte eksperimentirati. Vašo edino vodilo naj bo harmonija ujemanja.

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.