Najbolj elegantni in izvirni moški ta hip

Nekoč, ko so se moški oblačili v oblačila, ki bi jih danes ocenili z besedo “vintage”, je bil človek lepo oblečen le, če je bil tudi bogat. Luksuz in veličastnost sta bila vredna veliko več kot dober kroj. Po francoski revoluciji ni bilo več treba pripadati privilegiranim slojem, da bi bili elegantni in tukaj so bili tudi krojači, ki so nedvomno znali opravljati svoje delo. Tako se je začela zgodovina oblačenja s posebno uglajenostjo, nekateri pa so na temelju tega raziskovanja zgradili celo kariero. Kaj je torej moška eleganca? Prav gotovo ne le oblačila, ki jih nosi, čevlji, ki jih ima, čeprav tudi to šteje, a na srečo to ni vse. Pravzaprav je eleganca življenjski slog, način bivanja, ki gre skozi različne faze. Zagotovo so pomembni tudi šarm, karizma in inteligenca, kot je nekoč zapisal Honoré de Balzac:

Moški se rodi eleganten in postane bogat.

Lahko oblečeš najdražjo krojeno obleko na svetu in si potem “kmet”, se na vulgaren način obračaš za ženskami, razmetavaš s svojim bogastvom in še marsikaj bi se našlo. Torej bi lahko rekle, da prav dragih moških oblek niti ne potrebujemo, prej opazimo kultivirano, edinstveno, naravno in spontano eleganco, ki jo sestavljajo kretnje in predvsem vedenje. In potem je tu ustreznost. Ko me vprašajo: Se ti zdi ta obleka elegantna? Je ta čevelj eleganten? Ta ura, nakit, modni dodatek in tako naprej … Pravi odgovor je vedno “odvisno“. Ker eleganca prav nič ne pomeni, če je izven konteksta. Dejansko v napačnem kontekstu postane eleganca padec sloga. Če greš v gledališče v kratkih hlačah in si na plaži v smokingu, no, potem si res zgrešil. In ker se vedno toliko pogovarjamo o ženskah, je tokrat tukaj zelo lep seznam najbolj izvirnih in elegantnih gentlemanov po mnenju GQ revije. In veste kaj so predvsem ocenjevali? Osebnost skozi obleko.

Jake Gyllenhaal
Mahershala Ali 
Daniel Craig
Keanu Reeves
Timothee Chalamet 
Brad Pitt
David Beckham
Harry Styles
Jeff Goldblum
Matt Smith
Rami Malek 
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

4 komentarji
  1. Moj okus: ….pa spet ne vsi, od teh! 🙂

    “Vsake oči imajo svojega malarja” in odvisno koliko si star, kako znaš opazovat, …. 😉

    Pozdrav na morje! 🙂

  2. Super članek, se popolnoma strinjam. Všeč mi je, da smo se “dotaknili” tudi moških, saj moda ni rezervirana samo za ženski spol.

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.