Najboljše dišave v letu 2021

Tako so izbrale ženske v Italiji in ta seznam se mi je zdel prav zanimiv, tudi zato, ker je notri kar nekaj dišav, ki so mi osebno zelo všeč. Sicer nisem pričakovala nišnih dišav ali tistih, ki niso zelo komercialne, ta izbor je vezan predvsem na tiste dišave, ki jih najdemo v parfumerijah in so vrhunske zato, ker nas znajo popeljati v daljne kraje, nam podarijo emocije, dišijo na seksi način in zaznamujejo naše dneve. Velikokrat pri nanosu parfuma delamo napako: ko ga popršimo na zapestje, z drugim zapestjem podrgnemo po njem. To je velika škoda, saj tako uničimo parfum in je tako obstojen manj časa. Ideja nanašanja parfuma na zapestja se ni pojavila kar tako. Obstojnost parfuma je odvisna tudi od temperature vaše kože, zato ga je najpametneje nanesti na območja, kjer je koža topla (in to je tam, kjer lahko čutimo utripanje srca). Zato nam mora biti jasno, kako je pravzaprav parfum povezan z našo intimo in življenjem: marsikdaj smo lahko popolnoma tiho, ker parfum o nas pove vse. Ne potrebuje besed, deluje elegantno in sofisticirano, rada pa bi dodala še nekaj; ker je parfum tako individualna stvar, se ne strinjam s tem, da ga ne smemo mešati z drugim. Parfum zahteva tudi eksperimentiranje, zato boste morda našle pravi, originalen, samosvoj vonj prav takrat, ko boste po občutku pomešale več dišav. In tukaj so torej parfumi, ki se nahajajo na top lestvici.

NARCISO RODRIGUEZ FOR HER MUSC NOIR – EAU DE PARFUM
GIORGIO ARMANI SÌ INTENSE – EAU DE PARFUM
PACO RABANNE LADY MILLION FABULOUS – EAU DE PARFUM INTENSE
GUERLAIN MON GUERLAIN SPARKLING BOUQUET – EAU DE PARFUM
CAROLINA HERRERA VERY GOOD GIRL – EAU DE PARFUM
 LANCÔME LA VIE EST BELLE SOLEIL CRISTAL
FLOWER BY KENZO – EAU DE TOILETTE
DOLCE & GABBANA DOLCE ROSE – EAU DE TOILETTE
VALENTINO BORN IN ROMA YELLOW DREAM – EAU DE PARFUM
YSL LIBRE – EAU DE TOILETTE

Sami lepotci in lepotice, kajne? Hkrati lahko rečem, da so tudi dišave, ki skozi čas pišejo zgodovino in jih vsako leto najdemo znova, morda v nekoliko različnih interpretacijah, a ostajajo zelo prepoznavne.

Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.