Najlepši trendi na področju poročne mode

Znamke visoke mode ponujajo izjemno ženstvene in romantične kolekcije poročnih oblek. Romantique je zelo primerno ime za poročne kreacije sanjavih linij v boemskem stilu, v katerih je čutiti kanček arabskega pridiha, ki je spretno vtkan v elegantne angleške linije. Tu so nežne čipke, prefinjeni detajli, razgaljen hrbet in mehke linije, ki ubogljivo sledijo nevestini silhueti. Spet so modne velike, vpadljive in bohotne cvetlice. Energično so osvojile brvi visoke mode in se nečimrno postavile na ogled na glavah in dekoltejih menekenk ter se strateško razporedile na ključnih mestih kreacij.

Z zgornje slike od leve proti desni – Ypolan Cris, Idan Cohen, Galia Lahav, Carolina Herrera poletje 2018
Liancarlo Bridal & Wedding Dress poletje 2018
Marchesa poletje 2018
Julie Vino poletje 2018
Lela Rose poletje 2018

Cvetlični trend postavlja v ospredje potonike in vrtnice, pa tudi neobičajne rastline, barvite in navdihujoče, in minimalizem je tako potisnjen na stran. Priljubljen rek Christiana Diorja je bil, da so cvetlice druga najlepša bitja, takoj za ženskami. Izobilje tila ter razkošje vezenin in svetlikajočih se detajlov se izmenjujeta s preprostimi linijami in minimalističnimi tkaninami. Poročne obleke za 2018 zaznamujejo životci iz prosojne čipke, neobičajni detajli, kot so velikanske pentlje na hrbtu, pravljično široka krila in obilica kristalčkov. Vendar so tukaj tudi preproste kreacije, ki so krojene ravno, čistih linij in brez odvečnih okraskov. Tak mehak videz lahko dopolnimo s svetlikajočimi se čevlji s peto in večjim kosom nakita. Na brveh je bilo opaziti tudi kratke kreacije, denimo zvončasto krojeno obleko do kolen v stilu 50. let brez rokavov. Pot si je utrl tudi kombinezon. Všeč nam je tak z eno naramnico, širokimi hlačnicami in velikimi volani, prefinjen in izven običajnih tirnic.

Z zgornje slike od leve proti desni – Justin Alexander, Reem Acra, Vera Wang in Marchesa poletje 2018
Marchesa poletje 2018
Monique Lhuillier poletje 2018
Elie Saab poletje 2018
Berta poletje 2018

Poroka sodi med najpomembnejše trenutke v življenju, ko si pred prijatelji in sorodniki mladoporočenca zaobljubita ljubezen. Zato si želita, da bi bilo vse popolno, od izbire lokacije za svatbo do poročnih konfetov. Toda najbolj se nam vtisne v spomin obleka, v kateri sta mladoporočenca. Zlasti nevestina obleka pritegne precej pozornosti, ker je običajno zelo posebna, prefinjena in elegantna, čeprav tudi ženinove ne gre zanemarjati. Zato mnoge modne hiše in poročni saloni vsako sezono pripravijo avantgardne in moderne kreacije. Običajno je nevestina obleka bela in tudi letos je trend prevladujoč, čeprav se vmes vpletajo tudi bolj posebni odtenki: snežno ali umazano bela, slonokoščena, smetanasta, bež, pa tudi drznejši zlata in srebrna, ki postajata vse bolj priljubljeni.

Z zgornje slike od leve proti desni – Yolan Cris, Sareh Nouri, Hayley Paige, MMonique Lhuillier poletje 2018
Berta poletje 2018
Julie Vino poletje 2018
Z zgornje slike od leve proti desni – Romona Keveza, Berta, Pronovias, Yolan Cris poletje 2018
Oscar de la Renta poletje 2018
Elizabeth Fillmore poletje 2018

Nevesta, ki želi biti drugačna, bo izbrala bolj nenavaden odtenek, od pastelno rožnate do svetlo sinje in morsko zelene. Odtenki se navdihujejo v orientalskem svetu, vendar so nežni in blagi, obenem pa jih takoj opazimo. Če se ne bojite preveč izstopati, vas bodo ustvarjalni oblikovalci oblekli v džins ali ognjeno rdečo barvo, ki takoj pritegne pozornost. Najimenitnejše kreacije za 2018 so zagotovo čipkaste. Čipke krasijo celotno obleko ali le posamezne detajle. Ključno vlogo imajo na krilih, životcih in rokavih, ker se prilegajo koži in delujejo zelo čutno in gosposko. Tudi vezenine so pomemben element, saj obleki vdihnejo prefinjenost in eleganco. Veliko je lesketajočih kristalčkov, ki se svetlikajo na lahkotnih, frfotavih tkaninah, kot so til, organdi in svila. Po nekaj letih nas znova osvajajo pentlje: velike, majhne, sramežljivo nakazane ali gospodovalno opazne: nekatere neveste bodo očarane, druge pa bodo vihale nos.

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.