Napake pri ličenju po 50. letu, zaradi katerih izgledate starejše

Vemo, da pravi make-up lahko naredi veliko in z malo prakse postane prav vsaka ženska najlepša verzija sebe, vsaj v smislu obraza. Izbira pravega pudra, dobre vlažilne kreme, črne maskare, mehke šminke, primerja poskrbi, da obrazu odvzamemo nekaj let, skrivnost pa je vedno v ravnovesju: nikar preveč, a niti premalo, koža potrebuje nego, zato štartamo vedno pri osnovi. Dobra negovalna krema je odlična investicija za vse čase in tega ne gre pozabiti. Seveda se tudi pri ličenju, sploh po 50. letu, zgodijo napake; včasih gre prav za neznanje, drugič za majhno napako, zaradi katere spregledamo nekaj zelo pomembnega. Kakorkoli že, tukaj je moj izbor.

Vir: Pinterest

Nikar ne pozabite na primer

Da drage, se ponavljam, a primer je ključnega pomena. Pred pudrom namreč poskrbi, da je koža nekoliko bolj gladka, ker zapolni gube in uniformira ten kože. To je odlično prav na predelih, kjer ponavadi nastanejo gube (pri ustnicah, očeh in na čelu) in hkrati tudi za ženske, ki imajo lisasto kožo (vemo, da hormoni naredijo svoje). Plus: primer bo vedno poskrbel, da bo puder na obrazu enakomerno razdeljen, brez tistega blatnega učinka, ki nas hitro naredi starejše, povrh vsega tudi utrujene.

Kako je s pudrom

Moj nasvet je, da eksperimentirate, dokler ne najdete pravega in res vrhunskega. Puder je podlaga za cel obraz, ni pa nujno, da ga nanesete povsod. Lahko se osredotočite na sredino obraza in problematične točke, če pa imate fru fru, mirno izpustite čelo. V resnici ima puder kar nekaj zahtev:

  • S starostjo se spreminjajo tudi potrebe na področju ličenja. Biti zvest istemu odtenku več let lahko postane kontraproduktivno, saj se v določenem trenutku morda ne bo zlil s tonom kože, kar bo ustvarilo grozljiv učinek maske. Pazite se presvetlih odtenkov, ki spremenijo obraz v omet, in tudi pretemnih, ki preveč poudarijo poteze: v obeh primerih poudarijo gube in pomanjkljivosti. Redno posodabljanje, vsake 3-4 mesece, je nujno: pogosteje pa daje presenetljive rezultate
  • Na voljo je veliko različnih formul za podlago, od tekočih do kremnih ali pudrastih in zdi se, da so prilagodljive in primerne za vse vrste polti. V resnici temu ni tako. Če je koža suha ali zrela, se je najbolje izogibati formulam na osnovi mineralov: absorbirajo vse, od kožnih olj do vlage, in naredijo kožo “zmečkano”, zato poudarijo vsako znamenje, gubo in nepravilnost. Po drugi strani pa se mora mešana in mastna koža izogibati kremastim teksturam: ustvarijo nekakšno kapuco, ki stimulira lojnice, kar povzroči nastanek grdih sijočih predelov (T cona je v tem primeru res pomembna).
  • Ženske hitro pozabijo, kako pomemben je nanos. In najboljše pravilo je, da preprosto mešate med seboj različne odtenke, dokler ne najdete pravega za svojo kožo. Čopič, navlažena gobica ali konice prstov: uporabljeno orodje niti ne šteje toliko kot natančnost količine izdelka, ki mora biti prava za vaš obraz, vključno z vekami. Na koncu je pomembno, da se zazna le prisotnost pudra: preveč izdelka ustvarja nenaravno debelino, ki dodaja več deset let.
Vir: Pinterest

Osvetljevalec

Dobesedno živimo v obdobju osvetljevalca in zdi se, da pristaja vedno in povsod. To je še ena velika napaka. Obstaja nekaj predelov obraza, na katerih zrele ženske ne bi smele nositi osvetljevalca. Na izboklini čela se ga je treba previdno izogibati: ustvarja zastarel rezultat in optični učinek stanjšanja očesa. Ne smemo ga namestiti na spodnji del očesa ali na ličnice: preveč svetlobe na tem predelu poudari gube. Na splošno pa je tako, da v primeru veliko gub kar pozabimo na osvetljevalec.

Rdečilo za lička

Jaz ga obožujem in trdim, da skrbi za zdrav videz obraza, vendar pozor. Absolutno ne na nanašanje od ličnic do čela: obraz je videti, kot bi bil ujet v drugi eri. Namesto splošnega pacanja z rdečilom vam svetujem, da ga z majhnimi dotiki nanesete na sredino ličnic, zelo dobro potegnete in zabrišete navzgor, izogibajte se doseganju linije las. Ta način daje rezultat, ki je videti naraven in svež.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Koliko pudra v prahu?

Suha koža ne mara pudra v prahu, če pa ne morete brez, potem naj bo nanos res skromen. Prah ponavadi prodre v drobne gubice, ki jih poskušate prikriti. Uporabljati ga je treba v zelo majhnih količinah in v brezbarvni različici, da se izognemo učinku ometa. Ne baking tehniki, ki se pogosto uporablja v Hollywoodu in je sestavljena iz slojev in plasti tega izdelka pod očmi, da osvetli oko. V resnici poudari vse znake utrujenosti in podari kar nekaj let. Poleg tega je tukaj “panda učinek”, ki ga morda doma ne opazimo, a je na zunanji svetlobi še kako viden.

Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.