Drzni so postali tudi škornji

Škornji so to zimsko obdobje poželi kar nekaj zanimanja, še posebej smo v sam vrh trendov tokrat potisnile tiste nosljive, stabilne, a tudi zelo grobe, combat modele. Pa vendar to še ne pomeni, da so za drzen look hladne sezone poskrbeli zgolj slednji modeli, še zdaleč ne, saj ogromno pozornosti ta hip vzbujajo tudi mnogi tisti, kanček odštekani, pogosto retro navdihnjeni škornji, kjer se njihova posebnost zazna že na daleč. To je pravzaprav za te sive, mrzle dni pogosto kot nalašč, saj ravno tako moda tudi skozi najdebelejše kose zasije v vsej svoji odbiti veličini.

Pinterest
Pinterest
Pinterest
Pinterest
Pinterest

Za drznost tokrat pri škornjih skrbijo tako barve kot modeli, pa tudi materiali in posamezni dekorativni elementi niso zanemarljivega pomena. Lahko si zamislimo primerke v svetlečem usnju ali lateksu, veliko zapeljive elegance znova obujajo kačji vzorci, pa čeprav le-ti pogosto odeti v nevtralne tone, kot so siva, nude, rjava ali zgolj bela. Za več stopničk višje na lestvici drznosti poskrbijo odtenki neon zelene, električno modre ali morda pomarančno oranžne, tu pa se te mesece najdejo tudi škornji v limonino rumeni, vinsko rdeči ali Barbie pink. In barvita zgodba se ne konča tu, saj so IN tudi vsi metalni leski, vse od zlate pa do mavrično srebrne, nenazadnje pa ne manjka niti bleščic, kljub dejstvu, da so prazniki že mimo.

Balenciaga

Kot že prej omenjeno na večino škornjev tudi to zimo vpliva predvsem retro moda, torej pretekla sedemdeseta in osemdeseta ter vse močneje tudi pretekla devetdeseta, kar se nenazadnje izkazuje tudi pri obliki petk, kjer se vračajo tiste debele, v katerih je korak toliko lažji, a zadnje mesece še opazneje nazaj v modo prihajajo tiste super tanke, z odebeljeno konico in včasih tudi ukrivljeno obliko. Skratka, modno je predvsem kanček divje in odštekano, torej škornji, ki vsaj v manjši meri nudijo status statement kosa ter tako razbijajo sicer pogosto monotonost naših zimskih oblačil.

Lucy T.

Ljubiteljica narave, besed, glasbe, potovanj, organiziranosti in seveda vsega, kar diši po lepoti in glamurju ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.