Napihnjeni rokavi in zvončaste hlačnice nas vabijo v preteklost

Z lahkoto trdimo, da je retro stil znova postal eden glavnih faktorjev trenutnih modnih zapovedi, saj je tokratna hladna sezona naravnost prežeta s tovrstnimi kosi. Naj gre za barve in vzorce ali še veliko bolj za kroje in modele, vpliv preteklih sedemdesetih, osemdesetih in tudi preteklih devetdesetih je izredno močan. Med tovrstne in zagotovo opaznejše detajle spadajo znova oziroma bolje rečeno še vedno popularni napihnjeni rokavi ter hlače na zvonec – dva modela, ki se to jesen in zimo odražata skoraj na vseh nivojih naše garderobe.

Pinterest
Pinterest
Pinterest
Pinterest
Pinterest

Pogosto gre za precej moško navdihnjene, grobo in oversize oblikovane kose, kjer ni veliko linij in elegance, temveč vse sloni predvsem na sproščenem, udobnem in tudi precej kul mladostnem looku. Pa vendar so napihnjeni rokavi in široke, zvončaste hlačnice veliko prikupnejši pri ožjih, natančneje dodelanih krojih. Vse torej diši po retro stilu, za slednje pa tudi v tem primeru ne skrbijo le same oblike in modeli, temveč tudi materiali, sploh pa barve in barvne kombinacije, kot so rjava in modra ali zelena, rjava in nude ter podobno.

Pinterest
Pinterest
Pinterest
Pinterest
Pinterest

Naravnost prečudovite so znova bluze s takšnimi rokavi, a se slednji ne ustavljajo tu, saj jih je moč zaslediti tudi pri puloverjih in pulijih ter celo pri vrhnjih kosih, sploh blazerjih in jaknah, včasih tudi pri bundah in plaščih. Medtem so na zvonec krojene hlače tokrat zelo dolge in večkrat tudi precej široke, nujno seveda z visokim pasom, najpogosteje pa jih tudi letos zasledimo kot kavbojke ali elegantnejše hlače, ki jih najdemo kot del hlačnega kostima.

Lucy T.

Ljubiteljica narave, besed, glasbe, potovanj, organiziranosti in seveda vsega, kar diši po lepoti in glamurju ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.